След като си издействаха да работят на 100% при спазване

...
След като си издействаха да работят на 100% при спазване
Коментари Харесай

Кръчмите поискаха държавата да плаща ковид тестовете на клиентите им

След като си издействаха да работят на 100% при съблюдаване на дефинира антиковид условия, ресторантьорите към този момент разпростират офанзивата си по всички фронтове.

Т. нар. Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) настоя " в незабавен порядък да се обезпечат безвъзмездни проби за популацията, както и всички възможни ограничаващи ограничения да важат преди всичко за държавната администрация ". Организацията, в която водещи са двете асоциации на заведенията за хранене и на нощните заведения, разгласи, че " при съществуването на всички типове ваксини и тяхната досегаемост, ограничаване при работата на бизнеса не трябва да се постанова, а всеки жител следва да бъде виновен за личното си здраве и това на хората, с които контактува ".

В писмо до медиите ресторантьорите се хвалят, че са посочили как трябва да се работи в спешна обстановка и са засрамили държавните органи, които единствено им пречат.  От КБТБ акцентират, че единствено ден откакто в София бяха затегнати противоепидемичните ограничения, те са организирали пунктове за бързи проби -  " и то на цена от 10 лева против документ от здравно лице на място ". Самите иследвания костват 20 лв., само че заведенията заплащат половината от " джоба си " и затова конфедерацията приканва страната да поеме финасовния товар и тестванията да са безвъзмездни за всички, наранени от рестриктивни ограничения против епидемията.

В жанр " Аз не сакам на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле " ресторантьорският отрасъл упорства строгите ограничавания да се постановат първо за държавната администрация и изключително за звената, където служителите работят на гише с жители. " Другото би било популизъм и отблъскване на номера ", разясняват от КБТБ.

" След като през днешния ден бяха обявени предложенията на държавния здравен контрольор доктор Ангел Кунчев, следва да забележим какви ще бъдат тъкмо здравните ограничения, само че заявяваме твърдата си позиция, че при условието за „ здравен документ “ за посещение на публични места е безусловно наложително страната да обезпечи БЕЗПЛАТНИ бързи проби " , посочат от конфедерацията.

Проблемът е, че при ниския % имунизирани бюджетът ще банкрутира, в случай че би трябвало да поеме разхода за всички проби. Ходенето по заведения не е потребност от първа нужда и няма логичност всички данъкоплатци да плащат ковид пробите на хората, които държат да се забавляват и да се тикат в тълпи даже в пика на епидемията (в същото време страната до момента отхвърля да поеме цената на тестванията даже за небогати пенсионери, обществено слаби и деца). 

Но логиката на ресторантьорите е противоположна - нивото на ваксинация в България е такова, че бизнесът няма по какъв начин да работи без обезпечаването освен на безвъзмездни проби, само че и да получи поддръжка за пунктовете, където те да се вършат, се споделя в писмото. С други думи, браншът желае страната да поеме разноските освен за тестванията, само че и за пунктовете. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР