След като Северна Корея изстреля най-малко 10 ракети, включително една,

...
След като Северна Корея изстреля най-малко 10 ракети, включително една,
Коментари Харесай

Сеул изстреля 3 ракети в отговор на атаката от Северна Корея

След като Северна Корея изстреля минимум 10 ракети, в това число една, която се приземи покрай южнокорейски териториални води за първи път след разделянето на полуострова през 1945 година, в отговор Южна Корея изстреля 3 ракети и предизвести за мощна военна реакция.
Северна Корея изстреля балистични ракети. Една от тях се приземи в Източно море, южно от Северната гранична линия. Днешното изстрелване е първият случай, в който севернокорейска ракета се приземява наоколо до нашите териториални води. Това е невиждано и недопустимо. Нашите военни ще реагират строго на този акт.
Кан Шин Чол, шеф на отдел " Операции " в Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея

Ходът на Северна Корея увеличи напрежението и с Япония.
Напоследък Северна Корея изстрелва балистични ракети в бърза поредност. И безмилостно и едностранно ускорява провокациите си. Поредицата от дейности на Северна Корея заплашва мира и сигурността на Япония, района и интернационалната общественост и е безусловно неприемлива.
Ясукацу Хамада, министър на защитата на Япония

Последните ракетни тествания идват часове, откакто от Пхенян настояха Съединените щати и Южна Корея да преустановят военните учения, които организират от понеделник.

Преди това ръководителят на нуклеарния контрол на Организация на обединените нации предизвести, че Пхенян може да се готви за нуклеарен опит - първият от 2017 година насам.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР