След като семействата на жертвите на стрелбата заявиха, че ще

...
След като семействата на жертвите на стрелбата заявиха, че ще
Коментари Харесай

Airbnb трябваше да направи повече, за да предотврати стрелбата в Оринда, казват жертвите

След като фамилиите на жертвите на стрелбата обявиха, че ще съдят компанията за краткосрочни наеми, Airbnb даде обещание да заплати разноските за погребенията и консултантските услуги на пострадалите.

Петима млади души починаха при всеобща пукотевица предходната седмица по време на домашно празненство в парцел чартърен на Airbnb в град Оринда, Калифорния, в залива Сан Франциско. След стрелбата, компанията за краткосрочни наеми даде обещание да забрани домашните празненства в формалната политика на своя уеб уебсайт и да ревизира всички съществуващи разгласи и контракти за наем. Но фамилията на една от жертвите, желае от Airbnb да направи повече.

Семейството на убития 23-годишен Реймън Хил-младши съобщи в четвъртък, че завежда дело против Airbnb за това, че не е направила задоволително, с цел да подсигурява какви хора наемат парцели през платформата.

„Airbnb взеха решение да трансформират всяка своя политика, когато видяха, че публичното мнение е против тях, откакто бяха изгубени голям брой животи. Те имаха задоволително информация и време да трансформират нещата, преди да се е случил гибелен случай като този, само че не го направиха“, споделя Джеси Данов, юрист, представляващ семейство Хил, в изказване в четвъртък.

Стрелбите в квартирите на Airbnb се случват постоянно. През последните шест месеца минимум 42 буши са били разстреляни в квартири, отдадени за кратковременен наем в Съединени американски щати, а 17 души са починали, сочи отчет на San Francisco Chronicle. Тези стрелби са се случили в 12 щата, в това число Охайо, Минесота и Северна Каролина. Окръг Сакраменто, Калифорния, видя минимум две съдбовни престрелки в квартирите на Airbnb през последната година.
Инцидентът
Къщата, в която се е случила нещастието е с четири спални, отдадена чартърен на жена в Оринда, която съгласно известията е декларирала на притежателя, че фамилията ѝ се пробва да избяга от дима от непосредствен пожар, оповестява Асошиейтед прес. Партито, предшествало нещастията, е привлекло към 100 души като преди този момент информация за него е била оповестена във Фейсбук. Съобщава се, че съгласно притежателя, той не е знаел, че в къщата му ще има ваучър и ще е свързал с наемателя, едвам откакто съседите са се оплакали.

Хил израства в Сан Франциско и е гражданин на Оукланд. Останалите четири жертви – Омар Тейлър, на 24 години, Ошиана Томпкинс, на 19 години, Тион Фарли, на 22 години и Джавин на 29, също са били поданици на околните градове.
Разследването
Полицията към момента проверява престрелката, като досега не са осъществени арести. Говорител на Airbnb съобщи, че компанията работи с град Оринда и неговия полицейски отдел при следствието им. Той сподели още, че Airbnb предлага премия за всяка информация, която може да помогне за установяването и ареста на причинителя или причинителите, и предлага поддръжка на фамилиите на жертвите.

„Заделихме средства за подкрепяне на околните на жертвите с погребални разноски и консултантски услуги. В тази връзка бяхме в контакт с тези, които съставляват фамилията на господин Хил“, съобщи представителят в изказване по имейл в петък.

Съобщението за вдишване на погребалните разноски идва ден, откакто юрист Данов обществено разкритикува Airbnb, че не оказва помощ на фамилията на Хил. Данов се базира на туита на изпълнителния шеф на Airbnb Брайън Чески, който сподели, че компанията „работи за поддръжка на семействата“ и е безразлична към случаите.

„Семейството се е свързало с Airbnb пробвайки се да ги накара да платят някои от погребалните разноски, само че те са били изцяло пренебрегва. Компанията даже не е поднесла извинения. Те просто са реагирали обществено с измислици и клиширани отговори, които прилягат повече на PR изявление, в сравнение с реакция на човешката скръб“, добавя Данов.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР