След като се срещнали, Кучарянц попитал Месинг защо му отговарял

...
След като се срещнали, Кучарянц попитал Месинг защо му отговарял
Коментари Харесай

Човек Не Бива Да Знае Бъдещето. Това Знание Може Да Стане Фатално! Изплува Последното Пророчество На Феномена Волф Месинг

След като се срещнали, Кучарянц попитал Месинг за какво му отговарял по този метод по телефона. Месинг дал отговор:

- Не зная. Защото някак не те чувствах…

Вероятно ясновидецът е бил доста деликатен, защото над " Новости " витаела сянката на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Голяма част от елитните публицисти в АПН били сътрудници на комитета, някои работели в чужбина.

Месинг не обичал да си спомня за срещите си с хора от Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Страхувал се от тях.

Цял живот Месинг слушал мислите на другите хора, които най-често били користни, глупави и зли, от което страдал.

Журналистът Кучарянц и ясновидецът се срещат. Разговорът вървял мъчно, защото съветски език по този начин и не му станал роден, ревюто му било цялостно с полски изрази.

Владимир Кучарянц записал последното изявление с Волф Месинг. Предложил го на много издания, само че изявлението по този начин и не видяло бял свят.

Досега са написани много книги за ясновидеца. Първоизточникът на всички е автобиографичната повест " За себе си ", изповед на Месинг, записана от публицист в " Комсомольская истина ". Книгата дълго време не била отпечатвана. През 1965 година със съкращения я разгласило списанието " Наука и вяра ", само че без главата " Аз съм ясновидец и телепат ". Телепатията не се вмествала в границите на историческия материализъм и цензурата не я пуснала. Книгата излязла в чужбина.

Отдавна е видяно, че в сложни и смътни времена, когато в обществото са изгубени обществените опори, когато никой не има вяра на страната, още по-малко да чака помощ от нея, вярата в чудото остава единствената вяра. Едни хора я търсят в храма, други – в тайнствените тунели на подсъзнателното, които водят в мрачния свят на езотериката. Хипнозата и други способи за влияние върху човешката душeвност съществено интересували руските специфични служби още от времето на Дзержински и Бокий. Например чекистът Яков Блумкин търсел Шамбала в Тибет. С тези познания чекистите възнамерявали да разпитват враговете на народа и да проникват в най-съкровените им мисли. През 1924 година в Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) била основана секретна лаборатория по невроенергетика, с началник лекаря окултист Александър Барченко, следили я В. Менжински и Г. Бокий. Чекистите издирвали знахари, шамани, медиуми и хипнотизатори, написа " Буднаера ". Чуждестранните резидентури на отдела в ОГПУ при Совнаркома помагали да се търсят технологии, които откривали екстрасензорните качества на индивида. Така че разработките в региона на методите за отдалечено влияние върху биологичните обекти (т.нар. психотроника) не са небивалица. Те се провеждали от съществени институти като " Енергия " и от разнообразни военни и университетски институти.

За Месинг през днешния ден се знае доста. Журналистът Кучарянц не повярвал на предсказанията на ясновидеца за личния му живот. Смятал, че животът му ще е поредност от щастливи събития. Но Месинг знаел, че не е по този начин.

Цената на дарбата му била висока: не обичал да излиза на улицата, да се вози на публичния превоз, самотата му била избрана свише. Живеел самичък на 14-ия етаж на улица " Херцен " (днес " Голяма Никитска " ), четял непрестанно публикации за животни, изключително за загадъчния разсъдък на делфините, мечтаел въображаемо да " поговори " с тях. Друга негова уязвимост били детективите, които поглъщал с доверчивостта на дете.

75-годишен с осанка на полубезумен музикант и реакция на фехтувач, Месинг излизал на сцената и изричал: " Мислете, мислете за това какво би трябвало да направя! " Понякога докосвал индивида, който му е дал мислената заповед, от време на време – не. Често работел със завързани очи. Следвайки мисленото напътствие, той търсел скрития в залата шахмат, разполагал фигурите на съответния очерк, давал мат в два хода. Никой в залата не можел да допусна, че Месинг за пръв път се допира до шахмата. Журналистът го попитал дали има ли случаи да не извърши задачата, Месинг дал отговор:

- Крайно рядко, и то единствено отчасти, компликациите идват от нелогичната неуместна задача… Веднъж изпълнявах въображаема заповед, приближих до един от феновете, смъкнах часовника му и го сложих на пода, подвигнах крак… След това се обърнах към журито и се извиних: " Не мога да го стъпча, това не е моя работа… "

Веднъж на гастроли в Перм задачата била елементарна – да открие една жена в залата, да извади от чантата й паспорта и от сцената да извика името й. Лесно го направил. Но внезапно от паспорта изпаднала фотография. Месинг я вдигнал и се усмихнал: " Какъв хубав офицер, още момче… " Внезапно се разтреперал, извикал и се хванал за сърцето. Завесата паднала… В момента, когато гледал фотографията, момчето преди малко било убито… След по-малко от месец дамата получила от фронта известие за гибел. Денят и часът на гибелта на сина й тъкмо съвпаднали с " видението " на Месинг.

Неведнъж Месинг проклинал своя подарък поради неизбежността, която не може да се заобиколи, и нещастието, което не може да предотврати.

Трагедията с Аида е разказана в едно списание през 2004 година

" Наложило се да я носи от вагона на ръце. Болестта настъпвала, само че тя отказвала да влезе в болница, лекарите идвали у дома. По време на една аудиенция онкологът Николай Блохин го уверявал, че заболяването може да отстъпи, че даже в такова положение у пациентите настава ремисия и те живеят още дълго време… Той го прекъснал:

- Не говорете нелепости! Аз не съм дете, аз съм Волф Месинг! Тя няма да оздравее, ще почине на 2 август 1960 година в седем часа вечерта…

Така се и случило, навръх минутата… "
Tags: ОЩЕ ПРОРОЧЕСТВАМИСТЕРИИНЛОизвънземниКОНСПИРАЦИИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР