След като се разцепиха и в София Патреотите останаха обединени

...
След като се разцепиха и в София Патреотите останаха обединени
Коментари Харесай

Псевдопатриотите от ВМРО и НФСБ се разцепиха в Пловдив заради подлагането към ГЕРБ

След като се разцепиха и в София Патреотите останаха обединени и в Пловдив единствено за ден.

Мижавата им група от петима понижа до трима, откакто двама се отделиха. Избягалите от пробитата лодка псевдопатриотите упрекнаха Вътрешна македонска революционна организация в обичайния си слугинаж към ГЕРБ.

Пишман войводата Славчо Атанасов обичайно избяга от Пловдив и избра депутатската трапеза в столицата.

Пловдивчани още веднъж останаха излъгани. 80% от тях не поддържаха никого на миналите избори. Вакуумът под тепетата за същинска съпротива към този момент е голям след измените на одиозната Дани Каназирева и шепата съветници от псевдопатриотите, които се мушнаха предстоящо в пазвата на Борисов.

Слави Георгиев и Костадин Гаров ще бъдат самостоятелни общински съветници и няма да влизат в групата на Патриотите. Така тримата съветници на Вътрешна македонска революционна организация – Стефан Послийски, Димчо Петров и Иван Црънчев, могат да си сформират своя група, в случай че правилникът за работа на Общинския съвет не бъде изменен и не бъде вдигнат прагът за формиране на глупа, който в този момент е от трима души.

„ Днес взех решението да бъда самостоятелен общински консултант и да не членувам в политически показани групи в Общински съвет – Пловдив. Считам, че свободата да взимам самичък решенията си, самостоятелен от групови решения, ще е с по-голяма тежест за ползите на Пловдив и пловдивчани. Пожелавам триумф на всички сътрудници. Нека всички сме подвластни на правилата си, свободата и закона “, написа Слави Георгиев във фейсбук.

Неофициално повода за разцеплението е завоят на Вътрешна македонска революционна организация към ръководещите, който ясно се видя на при избирането на ръководител на Общинския съвет на тържествената сесия в понеделник след клетвата. Тогава недействителните бюлетини, в които не беше маркиран нито избор за Александър Държиков от ГЕРБ, нито за Веселка Христамян от Демократична България, бяха единствено 9. 7 от тях бяха на съветниците от Българска социалистическа партия, другите 2 – на Слави Георгиев и Костадин Гаров.

Ако Вътрешна македонска революционна организация поддържат курс на поддръжка към ръководещите, опозицията в този мандат ще е прекомерно нежна – въпросните 9 съветници от общо 51 и вероятно четиримата съветници на Демократична България. Българска социалистическа партия обявиха корав опозиционен курс на клетвата, дали ще го следват, следва да се види. В предходния мандат опозиционността на Българска социалистическа партия беше по-скоро декларативна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР