След като се разбра, че държавата не е склонна по

...
След като се разбра, че държавата не е склонна по
Коментари Харесай

Вместо масово тестване ще има срезови изследвания на населението за коронавирус

След като се разбра, че страната не е склонна по финансови аргументи да изследва всеобщо популацията за ковид, в този момент Националният действен щаб разгласи, че ще бъдат направени няколко " срезови " изследвания, които да са представителни за страната, написа Shum.bg.

Тази заран държавният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев разгласи, че такова проучване е и почналото в Банско, където към този момент са тествани 334 души, като 28 са дали позитивни проби, или това са общо 8.4% от изследваните. От далите позитивна проба с дейна зараза са единствено 3, с изкарана зараза са 17, а и с двете единствено 8 души.

От щаба съпоставиха това проучване със сходно в селището Гансгелт в Германия, само че там позитивните са били 15%, и показаха, че " не можем да спрем циркулацията на вируса, само че да я държим под надзор и разпространяването да е на най-ниска цена ". В отговор на въпрос Мутафчийски уточни, че всеобщото проучване на жителите на Банско няма за цел да търси болни, а да покаже картината сега. Поради това не е значимо дали за 3 или 5 дни ще бъдат изследвани всички, изясни Мутафчийски. Посочи, че до момента тестванията се вършат единствено от Регионалната здравна ревизия, само че са поканени и персоналните лекари да се включат, като те не са длъжни да го създадат. До през днешния ден са изследвани 200 души от Банско.

Ръководителят на щаба разгласи и че се обмисля да бъдат направени сходни " срезови " изследвания, за да има представителна извадка по пол, възраст и специалност какво е разпространяването на вируса, и на други места като уточни Бургас, Стара Загора, София.

Щабът разгласи и че сега общо под карантина в страната са 76 хиляди души, като това са хора, върнали се от чужбина и контактни със инфектирани. Сред тях има и 7-8 деца без съществени увреждания. В доста от случаите 28 дни не стигат за изчистване, изясни Мутафчийски и добави, че това е приблизително число, само че има разказани към този момент случаи, при които са били нужни даже до 37 дни. Даде образец с едногодишно дете, което е било инфектирано дружно с родителите, само че стои в болница въпреки и без признаци, тъй като не може а се почисти.

Общото мнение е, че изкаралите не ги лови, само че това не е потвърдено, разгласи още генералът. Посочи, че това е годно за множеството останали вируси, само че е рано да се каже дали е по този начин и за ковид, защото има " задоволително изявления, които разколебават тази доктрина ".

Близо сме до пика, но не е казано, че през днешния ден е пикът, а на следващия ден слизаме. Той продължава, разгласи още Мутафчийски. Още през март през математически модели бе оповестено, че пикът се чака към Великден.

На въпрос, обвързван с ограничаващите ограничения и резултата от тях върху стопанската система и безработицата, ген. Мутафчийски разгласи, че не може да дава отговор на политически и стопански въпроси.

 Аз не съм държавен човек, аз съм офицер и доктор.

В отговор на въпрос бе оповестено, че 4.9% е смъртността от вируса сега в България при 0.5% в Южна Корея до 7 и повече в други страни. Оказва се, че доста от страните стартират да променят статистиката, като водят умряли от ковид единствено хората без съпътстващи болести, до момента в който в България не е по този начин, сподели още Мутафчийски. Посочи, че се чакат данните за смъртността общо през март, с цел да се сравнят с предишни години и да се види картината.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжк
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР