След като се разболява от полиомиелит на 6-годишна възраст, Александър

...
След като се разболява от полиомиелит на 6-годишна възраст, Александър
Коментари Харесай

„Човекът с железния дроб“ почина на 78 години

След като се разболява от полиомиелит на 6-годишна възраст, Александър живее целия си живот неподвижен.

Човек, който притегли доста почитатели и въодушеви милиони с историята за живота си в стоманен дроб, умря на 78 години.

Ограничен до стоманен дроб след заразяване с полиомиелит като дете, Пол Александър съумява да се образова да диша независимо за част от деня, получи тапия по право, написа книга за живота си, завоюва доста почитатели в обществените медии и въодушеви хора по целия свят с неговия положителен взор.

Александър умря в понеделник на 78-годишна възраст в болница в Далас, сподели дългогодишният му другар Даниел Спинкс. Той изясни, че Александър неотдавна е бил приет в болница, откакто е бил диагностициран с COVID-19, само че не знае повода за гибелта.

Александър се разболява от полиомиелит през 1952 година, когато е на 6 години. Той се сковава от врата надолу и стартира да употребява стоманен бял дроб, цилиндър, който обгръща тялото му, до момента в който въздушното налягане в камерата изтласква въздуха в и отвън дробовете му. Той имаше милиони гледания на акаунта си в TikTok.

„ Той обичаше да се смее “, сподели Спинкс. " Той беше просто една от ярките звезди на този свят. "

Книгата, която Александър написа за живота си, „ Три минути за куче: Моят живот в стоманен бял дроб “, беше оповестена през 2020 година Гари Кокс, който е другар с Александър от колежа, сподели, че заглавието идва от обещанието на здравната сестра на Александър, когато бил малко момче: че ще си вземе куче, в случай че може да се научи да диша самичък за три минути.

„ Това лиши може би към две години, три години, преди да успее да остане на открито три минути, по-късно пет минути и по-късно 10 минути и в последна сметка той получи силата да се научи да стои на открито през целия ден “, сподели Кокс. И в действителност Александър получи това кученце.

Александър, който е получил бакалавърска степен по стопанска система през 1978 година от Тексаския университет и тапия по право от учебното заведение през 1984 година, е бил насочен човек, който е имал мощна религия в Бог, сподели Спинкс. Те стават другари през 2000 година, когато Кокс стартира работа като негов водач и асистент. Той споделя, че ще закара Александър до правосъдната палата и по-късно ще го избута до правосъдното произвеждане в инвалидната му количка. По това време, споделя той, Александър можеше да прекара към четири до шест часа отвън стоманения дроб. Спинкс работи за Александър единствено към година, само че остават другари.

Спинкс описа, че е измежду приятелите, които са помогнали за поддържането и ремонта на стоманените дробове на Александър.

„ Имаше няколко близки диалога, когато " стоманения бял дроб " се счупи и аз се втурнах да го изправим “, сподели Спинкс.

Кокс сподели, че в един миг той и брат му са получили стоманен дроб от eBay и са отишли ​​до Чикаго, с цел да го вземат, върнали го в Далас и го обновили.

„ Те стопират да ги вършат “, сподели Кокс. „ Те стопират да доставят частите за тях. Вече даже не можете да получите яка за тях. “

Полиомиелитът в миналото е била от най-страшните заболявания в Съединени американски щати, с годишни огнища, причиняващи хиляди случаи на парализа. Заболяването визира най-вече деца. Ваксините стават налични през 1955 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР