След като се потвърди, че Земята току-що е изживяла втория

...
След като се потвърди, че Земята току-що е изживяла втория
Коментари Харесай

2019 вероятно ще е втората най-гореща година, регистрирана някога

След като се удостовери, че Земята преди малко е изживяла втория най-горещ октомври до момента, 2019-та наподобява ще бъде втората най-гореща година, записана в миналото, сочат последните данни на Националната администрация за океаните и атмосферата на Съединени американски щати.
През последното десетилетие Земята счупи доста върхове за температури, като нито един от тях не е добър.
Всички пет от най-горещите години, откогато се води статистика от преди 140 години, са били точно през последните пет години. Сега месечното резюме на световните температури на Администрацията демонстрира, че този октомври е 418-ти следващ месец с температури, по-високи от междинната за 20-ти век, и има 95% възможност годината да завърши като втора или трета най-топла досега, съобщи БГНЕС.
" Въз основа на актуалните аномалии и историческите индикатори на годишните световни температури наподобява, че е съвсем несъмнено, че 2019 година ще бъде топ 10 година ", оповестява Националната администрация за океаните и атмосферата.
Според отчета, междинната световна температура на повърхността на сушата и океана предишния месец е била 0,97 градуса по Целзий над междинната за 20-ти век, която е 31,7 градуса – или единствено с 0,06 градуса по-малко от най-горещия октомври до момента, през 2015 година
Разделена на северно и южно полукълбо, температурата на повърхността на сушата и океана демонстрира „ отклоняване от междинната “ с 1,21 градуса по-топла от междинното за Северното полукълбо и 0,74 градуса над междинното за Южното полукълбо.
Докладът също по този начин акцентира рекордната загуба на морски лед и снежна завивка за октомври 2019 година, разкривайки, че предишния месец размерът на арктическия морски лед е бил минимум, с рекордните 2,69 милиона квадратни километра - 32,22% по-малко в сравнение с през 1981 година.
Октомври е четвърти следващ месец, когато размерът на морския лед на Антарктида е под междинното равнище. Със 17,84 милиона квадратни километра лед, това е 10-тото най-ниско количество ледена маса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР