След като се оттегли от Гран При на Япония днес,

...
След като се оттегли от Гран При на Япония днес,
Коментари Харесай

Лоренсо се опасява, че няма да е готов и за ГП на Австралия

След като се отдръпна от Гран При на Япония през днешния ден, водачът на Ducati Хорхе Лоренсо не счита, че ще бъде във форма и за идната Гран При на Австралия след седмица. Първоначалните травми на испанеца от Гран При на Арагон се утежниха след злополуката му във втората подготовка в Тайланд преди две седмици. Там Лоренсо получи и фрактура на китката си, което бе най-голямата причина да се откаже от присъединяване си в спортния уикенд на японската писта " Мотеги " през днешния ден.

" Не съм сигурен за " Филип Айлънд " към момента. Не знам по какъв начин ще се усещам, когато дойде там другата седмица. Трудно ми е да си показва, че за 12 дни травмата ми няма да отшумее. Все отново може да се случи и по тази причина тези дни ще създадем магнитен резонанс, който да ни отговори какво се случва и по какъв начин да действаме. Единственото нещо, което ще върша в този момент, е да почивам ", показа Лоренсо.
Jorge Lorenzo has reacted to pulling out of the #JapaneseGP...

Get well soon, Jorge pic.twitter.com/AlGlHAlpK8
— Watch MotoGP on BT Sport (@btsportmotogp) October 19, 2018
Тази седмица Лоренсо няма да бъде заместван от никого, само че през идната тестовият водач на конструктора Микеле Пиро ще организира тест с машината и в случай че се наложи, ще започва на " Филип Айлънд " вместо Лоренсо.

Испанецът призна, че може би прекомерно рано е възобновил тренировките си, което се е отразило зле на травмата му в китката. " Може би не утежних травмата, само че забавих възобновяване й ", добави Хорхе. " На пистата се почувствах по-зле, в сравнение с си представях, че ще се. Няма смисъл да се състезавам в това положение, тъй като даже да се оправя с болката, ще бъда внимателен и няма да съм бърз ".
  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР