След като се изиграха първите полуфинали в Шампионска лига, дойде

...
След като се изиграха първите полуфинали в Шампионска лига, дойде
Коментари Харесай

Какво да очакваме и къде да гледаме полуфиналите от Лига Европа

След като се изиграха първите полуфинали в Шампионска лига, пристигна времето и на решаващите борби във втория по мощ европейски клубен шампионат - Лига Европа.
Във втората борба на равнище " Европа " сред британски и испански клубове един против различен се изправят Арсенал и Валенсия - два клуба, които разочароват с изявите си в локалното състезание и ще търсят класиране в Шампионска лига посредством спечелването на Лига Европа.
От самото начало " артилеристите " са поставяни измежду любимците, само че " прилепите " вършат мощен втори полусезон и не са за отписване в полуфиналния конфликт.
Любопитен факт е, че мениджърът на Арсенал Унай Емери беше отпред на Валенсия сред 2008 и 2012 година. Шкодран Мустафи е някогашен футболист на " прилепите ", а Франсис Коклен и Габриел дойдоха на " Местайя " точно от Арсенал.
Двата тима отпаднаха при последните си две участия на полуфинали в евротурнирите. Арсенал отстъпи на Атлетико Мадрид в Лига Европа през предишния сезон и на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига през 2008 година. Валенсия се препъна против сънародниците си от Севиля в ЛЕ през 2014 година и Атлетико в същия шампионат през 2012-а.
Вижте къде можете да наблюдавате в sportlive.bg.
Повечето погледи на футболните почитатели може да са ориентирани към втората европейска борба сред британски и испански тим сред Арсенал и Валенсия, само че несъмнено не по-малко забавно ще е във Франкфурт, където изненадата в Лига Европа Айнтрахт посреща главния любимец преди старта на сезона Челси.
Германският отбор реализира същински героизъм, откакто с 10 души стигна до 2 гола против Бенфика като посетител за загубата с 4:2, само че точно те разрешиха на Айнтрахт да се класира напред след 2:0 вкъщи в реванша. Челси пък несъмнено подцени Славия Прага, като едвам завоюва конфликтите с 1:0 в Чехия и 4:3 в Лондон.
Вижте къде да гледате дуела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР