След като САЩ обяви, че компании като Huawei и ZTE

...
След като САЩ обяви, че компании като Huawei и ZTE
Коментари Харесай

САЩ обмисля да забрани TikTok

След като Съединени американски щати разгласи, че компании като Huawei и ZTE са " опасност за националната сигурност ", в този момент държавното управление се е прицелило в възбраната на няколко китайски платформи за територията на Съединени американски щати, разяснява държавният секретар Майк Помпео пред Fox News. Сред тях е трансформиралата се в извънредно известна по време на пандемията TikTok.

" Приемаме възбраната им доста съществено. Определено преглеждаме по какъв начин тя може да се случи ", сподели Помпео. " Работим по този въпрос от доста дълго време. Обявихме ZTE опасност за американската национална сигурност. По отношение на китайските приложения в телефоните на американците, ние ще разгадаем и този проблем. "

Потърсени за коментар от CNBC, от TikTok не са коментирали въпроса. Компанията е благосъстоятелност на основаната в Пекин ByteDance и се допуска, че е разследвана от Съединени американски щати още от предходната година, като TikTok е световният бранд, под който се предлага китайското приложение Douyin.
 Съединени американски щати: Huawei и ZTE са опасност за националната сигурност
Съединени американски щати: Huawei и ZTE са опасност за националната сигурност

Решението на Федералната комисия за връзките към този момент е официално

Към декември месец 2019 година TikTok, която разрешава публикуването на 15-секундни видеа с музикален декор, към този момент се беше трансформирала в третото най-популярно приложение, изпреварвайки даже Фейсбук и Instagram, само че въпреки всичко изоставайки от WhatsApp и Messenger, съгласно анализаторската компания Sensor Tower. Тогава то имаше 625 млн. дейни консуматори на ден, само че за над половин година техният брой може би е надхвърлил 1 милиарда

Администрацията на Съединени американски щати се притеснява от две неща. Едното е, че TikTok, като притежавана от китайска компания, може да прави шпионска активност и да дава данните на потребителите си на Пекин. Втората е, че платформата цензурира наличието на клиповете си.

Въпреки че ByteDance назначи някогашния основен пълководец и управител развиване на Disney Кевин Майер, който би трябвало да подкрепи и връзките с регулаторите, Вашингтон има учредения да нападна компанията за цензурирането на наличие. От CNBC напомнят случая със 17-годишната Ферона Азис от Ню Джърси, която е блокирана от платформата, откакто подлага на критика отношението на китайското държавно управление към етническото малцинство уйгури.
 Подготовка за революция? В Съединени американски щати стопираха съвсем 11 000 китайски контрабандни оръжия
Подготовка за революция? В Съединени американски щати стопираха съвсем 11 000 китайски контрабандни оръжия

Те се правят оценка на близо 130 хиляди $

Самият Помпео също обърна внимание на това, че данните на потребителите на TikTok може да бъдат добити на китайското държавно управление. Запитан дали американците би трябвало да го изтеглят, той отговори: " Само в случай че желаете частната ви информация да падне в ръцете на Китайската комунистическа партия. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР