След като санкционираният по Магнитски председател на парламентарната група на

...
След като санкционираният по Магнитски председател на парламентарната група на
Коментари Харесай

По заръка на Пеевски, прокуратурата се активизира за президентството

След като глобеният по " Магнитски " ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска от прокуратурата да оповести какви данни има за инспекции за " Дондуков " 2, тя завчас се отзова.

" Софийската градска прокуратура ревизира какви данни има във връзка с лицата Сотир Ушев и Николай Копринков ", сподели пред публицисти градският прокурор на София Илияна Кирилова, предава Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ казусът към този момент е разпределен на наблюдаващ прокурор, допустимо е и Делян Пеевски да бъде свикан на разпит.

Ще се проверяват и сигнали на Българска социалистическа партия и гражданското съдружие БОЕЦ, а поръчката е още тази седмица да има изнесени данни.

Успоредно с това в градската прокуратура върви мониторинг на каузи, които са пристигнали от закритата към този момент спецпрокуратура, посочи Кирилова.

През предходната седмица Делян Пеевски дефинира президентството като " една тъмна институция, цялостна с доста кеш ". Тогава той попита къде са потънали " Пътят на Копринката ", както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните държавни управления на Румен Радев. Днес Делян Пеевски oтправи запитване към основния прокурор, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефовете на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията за сигнали, свързани с корупция в президентството.

Преди това от Антикорупционния фонд приканиха Пеевски да бъде разпитан - да каже какво знае, щом насочва такива съществени изказвания.

Днес президентът отвърна: 

" Когато си приказваме за корупция, приканвам тези органи да изкарат всички сигнали, преписки и каузи за БТК, за " Булгартабак ", за КТБ, за ББР, за язовири, автомагистрали, митници, НКЖИ, за " Дунарит ", " Емко " и отравянето на Гебрев, за подставени лица, лични на парцели, бизнеси, на хотели в България и чужбина и офшорки. Останаха ужасно доста въпроси да висят, на които обществото ни чака отговор. Как да се борим с корупцията освен това състояние ".

В отговор на питане на " Дневник ", става известно, и от Министерство на вътрешните работи са последвали " заръката ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР