След като само за броени дни разследващите полицаи от столичното

...
След като само за броени дни разследващите полицаи от столичното
Коментари Харесай

Ще се размине ли на бандитите, посегнали на журналист

След като единствено за броени дни проверяващите служители на реда от столичното 5-о РПУ откриха и арестуваха бандитите, които безогледно разрушиха автомобила на зам. основния редактор на „ Монитор “ Наталия Радославова, двамата се оказаха на независимост. Скандалното решение за освобождението им е взел дежурен прокурор от Софийската районна прокуратура, научи „ Телеграф медиа “.

Дръзкото посягане беше направено на 27 май пред редакцията на „ Телеграф медиа “. По камерите в региона служителите на реда стигнаха до следите на причинителите на бруталното нахлуване - Даниел Траянов и Борислав Александров. Първият влезнал в автомобила на Радославова, изкъртил цялото предно табло, събрал всичко, без да вземе нищо- в това число телефона на детето й и таблет, поставил го в найлонов плик и го метнал на задната седалка. През това време отцепка му правел Александров, който по камери от редакцията се вижда по какъв начин прави знаци с ръце да се обърне всичко наобратно в автомобила.

В последна сметка Борислав е разпитан пред арбитър и станал очевидец против авера си. Въпреки че това не е първо закононарушение за дуото обаче, прокуратурата взела решение Траянов да бъде пуснат на независимост против подписка, а отцепката му се е разминал и без обвиняване. Даниел Траянов е осъждан, като през 2006 година е сключил съглашение с прокуратурата, признавайки виновността си за осъществена кражба. Навъртял е в досието си и грабежи. Борислав Александров няма присъди, само че за сметка на това в досието си е записал 19 престъпни прояви, измежду които и нанасяне на телесни повреди.

В хода на следствието станало ясно още, че преди да стартират да тършуват, двамата бандити са се дрогирали с пико и са пили алкохол. Единият даже заложил платен от майка му телефон, с цел да има пари за опиати. И Даниел, и Борислав са от Бистрица, а до центъра на София, където се намира редакцията на „ Телеграф медиа “, стигнали с такси.

Заради скандалното решение бандитите да бъдат пуснати на независимост управлението на „ Телеграф медиа “ упорства за среща с основния прокурор Иван Гешев и отговор на въпросите за какво все още няма публична информация за работата по случая от страна на държавното обвиняване, за какво са пуснати двете лица на независимост и не заплашва ли това сигурността и живота на зам. основния редактор на „ Монитор “ Наталия Радославова, която към този момент стана обект на посягане от тяхна страна.

„ Стандарт “ се причислява към терзанията на сътрудниците ни и пита основния прокурор: Ще им се размине ли на бандите?
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР