След като само преди два дни управляващи и опозиция единодушно

...
След като само преди два дни управляващи и опозиция единодушно
Коментари Харесай

ГЕРБ, патриотите и ДПС оставиха открит въпроса за "златните паспорти"

След като единствено преди два дни ръководещи и съпротива единомислещо взеха решение в, през днешния ден ГЕРБ, патриотите и Движение за права и свободи си оставиха " малка врата " до окончателното приемане на наредбата.

Миналата седмица Европейската комисия ни даде период от месец, с цел да решим казуса с.т. нар. " златни паспорти " и в противоположен случай ще започва наказателна процедура против България. Затова и болшинството в Народното събрание се забърза и одобри текста на държавното управление, който отлежава от края на предходната година в Народно събрание и който отрязва даването на поданство на чужденци против краткотрайни вложения като скъпи бумаги, облигации, бонове и прочие

По време на гледането през днешния ден на текстовете на първо четене в пленарна зала обаче по настояван е на Движение за права и свободи бе утвърдено препоръчани е, което бе залегнало в плана на краткотрайната анкетна комисия, образувана около абсурда с " продажбата на български паспорти " преди 2 година. Този текст планува единствено по-строг надзор при даването на поданство против вложения в страната. Отпада и опцията за поданство посредством влагане в скъпи бумаги, само че се предлага да може да се кандидатства за български паспорт при директни вложения от 1 млн. лева и откриване на 20 работни места.

Депутатите утвърдиха и двата законопроекта - на Министерски съвет и на комисията, като ръководещите обявиха, че ще работят за прецизиране на текстовете, свързани с вложенията.

" Европейската комисия не е забранявала капиталовото поданство ", съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи, чието предложение в действителност беше признато. Според него  " европейските ни сътрудници не са ни забранявали да имаме капиталово поданство. Не. Никой не може да накара една страна да се лиши от този инструмент, а и Европейската комисия не го прави по отношение на България. Прецизирането е едно, възбраната е друго ".

От Българска социалистическа партия пък отвърнаха, че европейските институции следят процесите у нас и по този начин наречените " златни паспорти " мъчно ще бъдат възприети от Брюксел.

  " В Европейската комисия, която следи този развой, схващат, че продавайки българско поданство, продаваме европейско поданство и нанасяме щета на сигурността на целия Европейски съюз. Същата тази Европейска комисия и Европейски парламент ги оцени в последните месеци и няма жива мощ, която да накара европейските институции да повярват, че това държавно управление и това болшинство може да подсигурява каквото и да било, камо ли спазването на закона ", сподели Крум Зарков от левицата.

По време на дебата Зарков разяснява още, че с измененията не се взема решение казуса, обвързван с приемането на българско поданство по генезис. " Резултат от целия курс дават две спорни решения на поданството и едно несъществуващо решение за поданството по генезис, загубихте нашето време и най-вероятно продължавате да продавате паспорти ", обърна се той към съуправляващите от " Обединени патриоти ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР