След като съдът в Сливен разреши неваксинирано дете да ходи

...
След като съдът в Сливен разреши неваксинирано дете да ходи
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Съдебното решение за ваксините ще бъде отменено, но разколебава родителите

След като съдът в Сливен позволи неимунизирано дете да върви на детска градина, защото е демонстрация на дискриминация, специалист разкри каква заплаха се крие от това решение.

До проблема се стигна след сигнал на майка от сливенска детска градина за детето на отец Евгений Янакиев. Той отхвърля да имунизира осмото си дете. Причината е, че едно от другите му деца е получило затруднение след ваксина за морбили.

„ Ще апелираме това решение, би трябвало да спечелва справедливостта и имам вяра, че това ще стане”, сподели държавният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в ефира на БТВ.

По думите му това правосъдно решение е казус и на Балканите, и страните от Западна Европа.

Мотивите на сливенския съд са, че е нарушена е Конвенцията за правата на индивида, само че съгласно Кунчев се цитира единствено една част от конвенцията, а се не помни една точка, в която написа, че когато заплашваш останалите и тяхното здраве, предните правила не важат.

Според държавния здравен контрольор това правосъдно решение ще бъде анулирано на по-горна инстанция, само че е неприятно, че то разколебава и плаши родителите.

„ Това е погрешно решение и би трябвало да бъде анулирано. Така се заплашват и ваксинираните деца. Родителите на това дете са взели неверно решение за своето дете, само че те заплашват публичното здраве “, предизвести доктор Кунчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР