След като съдът в германския окръг Целе разреши екстрадирането на

...
След като съдът в германския окръг Целе разреши екстрадирането на
Коментари Харесай

Екстрадират Северин от Германия със самолет днес

След като съдът в немския окръг Целе позволи изгонването на 21-годишния Северин Красимиров, обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова, се чака той да бъде върнат през днешния ден в България.
Съдебна защита ще съпровожда Северин с полет от Франкфурт до София, след което - още веднъж с ескорт, той би трябвало да бъде отведен в ареста в Русе. В наличието на юрист на Красимиров би трябвало да бъдат повдигнати обвиняванията за обезчестяване и за ликвидиране по изключително непосилен за жертвата метод. В момента той е обвинен задочно.
До 72 часа Северин Красимиров би трябвало да бъде изправен пред Русенския областен съд, който да се произнесе по настояването на прокуратурата за непрекъснатото му задържане под стража.
На 12 октомври в Министерството на правораздаването бе получено формалното единодушие на немската прокуратура за предаване на оповестения за интернационално търсене български жител Северин Красимиров. Съгласно полученото известие, за това е осведомена и прокуратурата на България, оповестиха тогава от ведомството.
Докато беше в Германия 21-годишният мъж призна, че е умъртвил 30-годишната Виктория Маринова, само че отхвърля, че я е изнасилил.
Младата жена бе нападната, изнасилена и убита в Русе на 6 октомври. Германските власт задържаха Северин Красимиров на 9 октомври, осем часа след постъпило искане от българските управляващи. Той се е намирал в дома на майка си в немския град Щаде.
Задочно са му повдигнати две обвинявания. Първото е за обезчестяване, за което плануваното наказване е от 10 до 20 година затвор. Второто - за осъществяване на ликвидиране по изключително нечовечен метод, което се санкционира с 15 до 20 години затвор или пожизнен затвор, или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР