След като Русия получи официално известие за затварянето на въздушното

...
След като Русия получи официално известие за затварянето на въздушното
Коментари Харесай

Русия също затвори небето си за авиопревозвачи от България, Чехия и Полша

След като Русия получи публично уведомление за затварянето на въздушното си пространство от България, Полша и Чехия, Русия вкара възбрана за това самолети на самолетни компании от България, Полша и Чехия да прелитат над територията ѝ. Това заяви съветската работа за гражданско въздухоплаване, представена от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това решение е отговор на сходни ходове, които по-рано бяха подхванати от тези три страни. Мярката влиза в действие неотложно, в това число за директни полети през въздушното пространство на страната, заяви " Ройтерс ", цитирайки пресслужбата на Федералната организация за въздушен превоз.
" Това решение е взето в сходство с нормите на интернационалното право в отговор на възбраната за всички цивилен полети на самолети, експлоатирани от съветски въздушни превозвачи и/или регистрирани в Русия на/от територията на тези страни ", отбелязва " Росавиация ". България е измежду страните, които нощес вкараха възбрана за политане, кацане и нахлуване на самолети на Русия във въздушното пространство. Министерството на превоза посочи, че всички самолети с лиценз, публикуван от Руската федерация, не могат да навлизат и във въздушното пространство над българските териториални води в Черно море. Забраната е в действие от среднощ на 26 февруари 2022 година

Полша реши да забрани на съветски самолети да летят над страната от среднощ на 26 февруари. В същото време полският президент Анджей Дуда позволи и ограничавания на опциите за пътешестване на руснаците до страната, в това число за туризъм. Чехия, откакто затвори въздушното си пространство изтегли своя дипломат от Москва и спря издаването на визи и позволения за престояване на руснаци.
Естония и Латвия взеха решение през днешния ден да затворят въздушното си пространство за съветски самолети. Литва още не е оповестила решението си, само че транспортният министър Мариус Скуодис заяви в събота, че има кардинално съглашение сред трите балтийски републики да затворят небето си за съветски авиопревозвачи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР