След като Русия нахлу в Украйна през февруари, повечето западни

...
След като Русия нахлу в Украйна през февруари, повечето западни
Коментари Харесай

Следите на даренията за Украйна се губят във фалиралата криптобанка Celsius

След като Русия нахлу в Украйна през февруари, множеството западни компании от криптосектора потърсиха метод да оказват помощ. Криптоборси побързаха да разгласяват адресите на портфейлите на украинското държавно управление за крипто дарения в опит до тях да стигнат по-бързо пари. Криптобанката Celsius обаче, която единствено направи нещо друго: вместо да насочи потребителите към публични портфейли, ръководени от държавното управление на Украйна, събираше дарения в сметки, следени от компанията.

Специализираната медиа CoinDesk, дружно с няколко крипто запалянковци и компании за данни наблюдават какво се е случило с тези пари - само че явен отговор няма, с изключението, че украинското държавно управление отхвърля да е получавало пари от комапнията.

" За да дарите по сигурен и следен метод "
Малко преди банкрута на компанията, изпълнителния шеф на Celsius Алекс Машински, дружно с шефа по сигурността Даниел Леон, теглят криптовалути за общо 17 млн. $ - в биткойни, Ethereum, USDC и други Това се случва тъкмо преди компанията да спре всички тегления от клиенти. Голямото терзание, което за момента не е изцяло доказуемо е, че част от тези пари са били предопределени за дарения в Украйна. Портфейлите за дарения на Bitcoin и Ethereum в посока Украйна са открити в първите дни на март, като " сигурен и следен метод " за постигане на средствата до нападнатата от Русия страна. To help, is publishing addresses where you can donate BTC and ETH in a safe and controlled way.:
Реклама 0x8f9F9b4b48bFCAA5372878a3a679B44E8EB09063: 1. 1GT9VpbZP4CB5MdvTBYEHJ4mm56GNPUCZv 2. bc1q49aukmruj3edwtktsdgtkqgu87j9gsvaw5k2xc
- Celsius (@CelsiusNetwork)
Реклама
Месеци след оповестяването на банкрут на Celsius, напъните на криптобанката да събира дарения от името на Украйна излиза на напред във времето. Хора, наблюдавали придвижването на парите от портфейлите посредством обществения блокчейн, настояват, че няма доказателства събраната криптовалута да е била дарена съгласно задачата си.

За съпоставяне, при започване на войната, за по-малко от две седмици, близо 100 млн. $ доближават до портфейлите, основани от Министерството на цифровата промяна на Украйна. Големите тържища, в това число FTX и Binance, дават насоки за своите консуматори по какъв начин да подаряват в публични портфейли, а обществените медийни платформи ряботят интензивно, с цел да отстранен изявления от измамници. Why exactly would need to create their own wallet addresses for donations to the Ukraine when public BTC & ETH addresses were posted on official UA channels?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР