След като резултатите от предсрочните парламентарни избори са ясни, картите

...
След като резултатите от предсрочните парламентарни избори са ясни, картите
Коментари Харесай

Какво следва: Кабинет или нови избори?

След като резултатите от предварителните парламентарни избори са ясни, картите са на масата, а специалистите позволяват разнообразни разновидности за развиване на обстановката.

Кога да чакаме окончателните резултати?

Възможна е и коалиция на първите и вторите, и обединения към една от тези обединения.

Експертите към този момент чертаят и хоризонта на развиване на обстановката. Според тях действително е Народното събрание да бъде призован незабавно след Великден, а първият мандат да бъде връчен при започване на май.

И тук идват незнайните – дали процедурата ще завърши с връчването единствено на един мандат, или още веднъж ще гледаме връчването и на втори, и на трети.
Въпреки поръчката на президента, че ще бърза, съгласно специалистите въпреки всичко е належащо несъмнено софтуерно време.

Президентът ще свика Народното събрание незабавно откакто бъдат оповестени имената на депутатите

„ Държавния глава да ги свика, според мен, след Великден, с цел да имат време да се освободят от несъвместимости. Според мен първият изследователски мандат е допустимо да бъде връчен до 1 май, след осъществяване на съвещания. Те могат да бъдат водени по-бавно, само че и в рамките дневно или два “, сподели за bTV доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.

Поне един мандат – първия, сигурно ще бъде връчен, припомнят още специалистите. А съгласно анализаторите процесът ще е тестване – най-много за първите и вторите.

Той разгласи, че ще предложения всички партии на диалози

„ Ясно е, че едно от посланията на хората на тези избори е, че желаят държавно управление. Има няколко благоприятни условия за държавно управление в това Народно заседание. Едната от най-вероятните е сред първите две партии. Така че да забележим на какви компромиси и взаимни отстъпки са подготвени те или неготови “, разяснява политологът Даниел Смилов.

Още едни избори евентуално ще имат сходен резултат, допълват анализаторите. Но регистрират и партийния интерес – не постоянно вярното е положително за партиите.
Дали ще има съгласие ще стане ясно до дни.

„ Обещахме на нашите гласоподаватели естествен европейски живот “, съобщи Кирил Петков

И още един юридически аспект – съгласно правилника на Народното събрание даже една коалиция да се е явила на изборите дружно тя може да записва обособени групи . Чл. 13 споделя само, че групите се самоопределят посредством лист с подписи и вписват в указател. Единственото ограничаване – депутатите да са най-малко 10. Веднъж попаднали в една група, депутатите не могат да я сменят повече.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР