След като разбрахме, че е големите звезди на европейския футбол

...
След като разбрахме, че е големите звезди на европейския футбол
Коментари Харесай

Осминафинали: Оздравя ли Испания? Ще продължи ли с изненадите Хърватия?

След като разбрахме, че е огромните звезди на европейския футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо ще се срещнат, само че на летището в Русия, през днешния ден е време да забележим кой ще им прави компания.

Два са любимците за продължение напред на четвъртфиналите на Мондиала - международният първенец от 2010 Испания и тимът, постигнал единствено победи в груповата фаза - Хърватия.

Те ще излязат против домакините от Русия и спестовния тим на Дания.

Испания - Русия

Снимка: Reuters

" Ла Роха " съумя да се промъкне напред в шампионата, откакто претърпя шокова, скоростна и не доста приятна промяна на селекционера безусловно часове преди първия си мач. Диего Коща и компания направиха минималните крачки, които да ги изпратят напред, с цел да могат да свикнат с напътствията и стила на новият треньор - Фернандо Йеро.

Всъщност драмите май сплотиха испанците, които този път прескочиха груповата фаза, за разлика от 2014 година

Снимка: Reuters

Срещу тях се изправят въодушевените домакини. Русия потегли извънредно мощно, за наслада на локалните футболни ентусиасти. " Сборная " вкара 8 гола в групата, а в последния мач титулярите съумяха да си вземат глътка въздух.

Руснаците ще имат това, за което мечтае цялостен тим - голям врящ котел зад тила си, който 90 минути ще пее, скандира и поддържа енергично любимците си.

stat

Хърватия - Дания

Снимка: Reuters

" Ватрените " се гордеят с прозвището си " приятната изненада ". Те останаха непобедени в групата, разправяйки се с 3:0 със считаният за любимец Аржентина. Част от титулярите на Златко Далич съумяха да си починат в последния мач и да запазят сили за значимото събитие през днешния ден. Хърватите към този момент съумяха да повторят класирането си от 2014 година, а идната стъпка е възстановяване на най-хубавото достижение - третото място през 1998 година

Снимка: Reuters

Срещу тях се изправя непредвидимият отбор на Дания. " Червеният динамит " подходи спестовно в груповата фаза и се промъкна с победа и две равенства. Най-доброто достижение на отбора е място в топ 8, а в случай че Кристиан Ериксен и компания да го изравнят, ще би трябвало да минат през огнената Хърватия.

stat
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР