След като разбрах за опустошителното земетресение, исках да тръгна за

...
След като разбрах за опустошителното земетресение, исках да тръгна за
Коментари Харесай

Актьорът Алек Алексиев: Бях готов да тръгна

" След като разбрах за опустошителното земетресение, желаех да потегли за Турция. Но осъзнах, че страната е мощна и сериозна, че би трябвало да осмисля каква е действителната потребност на хората на терен и да изчакам. Всеки може да отиде и да занесе вода и храна. Но дали единствено това е нужно, с цел да си потребен? Случва се доброволците от време на време да пречат макар желанието си да оказват помощ. "

Това сподели пред " България Днес " артистът Алек Алексиев. Екранният лекар Василев от " Откраднат живот " е един от достойните българи, втурващи се без непотребен звук и пищност да оказват помощ на хората в обстановки на бедствия и несгоди. Както се притече в помощ на страдащите от войната в Украйна, инициира и поддръжка към издевателството над дамите в Иран.

" Първото нещо, което направих след труса, бе да преведа пари ", споделя още Алексиев.

Докато живее в Щатите, артистът става очевидец на доста опустошителни торнада. И доста добре знае какъв брой опустошителна може да бъде природата.

" Това е нещо, върху което нямаме надзор и не зависи от никого. Затова съчувствието ни би трябвало да надделее над всичко останало. Нужни са бързи дейности, тъй като жертвите се усилват стремглаво с часове и обстановката е покъртителна. Горд съм, че толкоз доста българи се включиха в най-различни акции и подариха на нуждаещите се след труса ", добави още артистът, приключил образованието си в влиятелен нюйорски университет.

В момента Алексиев снима документален филм, отдаден на миналата година от войната в Украйна. В него вземат участие Елена Петрова и няколко украинки, избягали от конфликтните събития и пристигнали в България. Очаква се лентата да е подготвена за началната дата на войната - 24 февруари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР