След като пусне нови iPhone и iPad модели, Apple обикновено

...
След като пусне нови iPhone и iPad модели, Apple обикновено
Коментари Харесай

Големите екрани на iPad Pro 3 и iPhone XS Max ще получат специално пригодени приложения до другата пролет

След като пусне нови iPhone и iPad модели, Apple нормално изисква от разработчиците на приложения да стартират да поддържат устройствата до избран интервал от време. Сега с появяването на новия iPad Pro, Apple сложи март 2019 година като наложителен период за разработчиците да оферират поддръжка на най-малко едно от двете нови устройства: третото потомство 12.9-инчов iPad Pro или 6.5-инчовия iPhone XS Max.
iOS Developer страницата на компанията показва, че всички нови приложения към този момент би трябвало да бъдат основани за iOS 12.1 или по-нова, в това число поддръжка за размерите на екраните на най-големия телефон и таблет на Apple.

Apple ппрепоръчва поддръжката и на други функционалности, характерни за iOS 12, като Siri Shortcuts, ARKit 2 и Core ML 2, само че за разлика от поддръжката на огромните екрани, те не са наложителни.

Макар резолюцията на 12.9-инчовия модел да не е изменена от първата версия насам, премахването на Home бутона значи, че жестовете ще изискват място в долната част на екрана. Затова Apple чака разработчиците да ъпдейтнат приложенията си с изменен и приспособен интерфейс.

Интересното е, че колосът очевидно не изисква поддръжка за размерите на екрана за 11-инчовия iPad Pro, въпреки че точно той има изцяло нова резолюция от 2388х1668.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР