След като проведат съвет в партиите си ДБ и Възраждане

...
След като проведат съвет в партиите си ДБ и Възраждане
Коментари Харесай

ДБ и Възраждане обмислят дали да се срещат с БСП за бюджета

След като проведат съвет в партиите си Демократична България и " Възраждане " ще вземат решение дали да одобряват предлагането на Българска социалистическа партия за осъществяване на среща за разискването на бюджета. Това стана ясно от изказвания на Петър Петров от " Възраждане " и Надежда Йорданова от " Демократична България " след съвещанието на Временната комисия за споразумяване на правилника за работа на Народно събрание.

„ Нинова трябваше да ореже парите за военните самолети и да отпусне повече обществени помощи, когато беше в ръководството, а не в този момент да поддържа предлагането на служебното държавно управление ”, разяснява Петров.

„ Ние ще създадем всичко належащо за възстановяване на приходите на българските жители. Тази вечер от 18:00 ч. парламентарната група има съвещание и тогава ще решим дали да приемем предлагането на Българска социалистическа партия за среща по отношение на парите за бъдещия бюджет. Ние постоянно сме били открити към диалози, само че имаме позиции, които следва да отстояваме пред нашите гласоподаватели “, съобщи още той.

„ Позиция по всеки един от въпросите за бюджета ще бъде оповестена след съвещание на парламентарната група на Демократична България ”, заяви Надежда Йорданова.

Тя добави, че „ Демократична България ” е внесла законопроект по три ясни стълба и по тях няма да вършат компромис – а точно енергийната самостоятелност, ясна позиция по отношение на Украйна и правна промяна. „ Трябва да бъдат приоритет ограниченията за поощряване на бизнеса, както и всяко едно домакинство да може да поставя по омекотен режим фотоволтаични панели “, съобщи още Надежда Йорданова от Демократична България.

По-рано Корнелия Нинова заяви, че левицата кани всички парламентарни групи да реализират единодушие за обществен пакет, с който да бъдат подкрепени хората през зимата.

„ Още през днешния ден ще отправим предложения към парламентарните групи. Помните, че преди две седмици поканихме групите на сходен диалог. Тогава част от сътрудниците се отзоваха и постигнахме единодушие по някои въпроси, да вземем за пример - по минималната работна заплата. Разговаряхме по това да има разбиране „ енергийна беднотия ”. Не постигнахме единодушие за таван на цените, какъвто Българска социалистическа партия искахме, само че имахме диалог, в който най-малко най-малко обществен пакет може да бъде признат сред първо и второ четене и да не оставяме хората през зимата в тежко състояние ”, сподели още Корнелия Нинова. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР