След като пропусна няколко самоналожени крайни срока за превземането на

...
След като пропусна няколко самоналожени крайни срока за превземането на
Коментари Харесай

Путин хвърля още 20 хиляди руски войници към Бахмут преди 9 май

След като пропусна няколко самоналожени крайни периода за завладяването на Бахмут, Русия продължава да хвърля още свои бойци в тежката борба в Донецка област в обезверен опит да доставят победа, почтена за прослава по време на парада в Деня на успеха идната седмица в Москва , написа европейската редакция на " Политико ".

Русия чества руската победа над нацистка Германия във Втората международна война всяка година на 9 май, а президентът Владимир Путин всекидневно по време на своето ръководство употребява празника, с цел да укрепи имиджа си на мощен водач. Но тазгодишните празненства се чака да бъдат някак приглушени, като в Курска и Белгородска област, които граничат с Украйна, както и в окупирания Крим , базирайки се на опасения за сигурността. Тъй като Москва навлезе във втората година от своята пълномащабна война против Украйна и няма признаци за непосредствена победа, Путин упорства да завоюва тази борба, с цел да я показа на руснаците на 9 май.

Но откакто, че 20 хиляди съветски бойци са били убити в Украйна от декември и още 80 хиляди са ранени, Киев е решен да лиши Путин от всевъзможен позитивен пиар, а у краинските сили се окопават , като тежките боеве към Бахмут не престават.
 Пригожин чака неизбежна украинска контраатака, само че не отстъпва от Бахмут
Пригожин чака неизбежна украинска контраатака, само че не отстъпва от Бахмут

Киев изпраща добре готови елементи в разрушения град

" Окупаторите към този момент могат да претендират за връх на Гинес по периодичност на промяна на периоди. След като 1 май не проработи, " успеха " беше отсрочен за 9 май ", сподели Сергий Череватий, представител на командването на украинската войска в източно направление ", имайки поради опитите на Русия да превземе Бахмут.

Въпреки че съгласно известията, Череватий сподели, че Украйна към момента държи западната част на града и че. Въпреки че руснаците хвърлят още бойци към техните позиции, силите на Киев споделят, че държат линията и.

" Въпреки забележителните загуби на врага, нови щурмови групи на " Вагнер ", бойци на други частни компании и десантни елементи непрестанно се втурват в борба. Но врагът не съумява да овладее града ", сподели в изказване командирът на украинските сухопътни сили Александър Сирски. " В някои елементи на града врагът беше контраатакуван от нашите елементи и напусна някои позиции.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели пред кореспонденти в понеделник, че " от декември съгласно нас Русия е изгубила повече от 100 хиляди бойци, в това число над 20 хиляди убити в бойните дейности ". Позовавайки се на " в действителност зашеметяващите " цифри, Кърби сподели, че от убитите съвсем половината са от свързаната с Кремъл група наемници " Вагнер ", " множеството от които са съветски пандизчии, хвърлени в биткате в Бахмут ". Кърби обаче не заяви оценка на украинските жертви.

" Опитът на Русия за зимна атака в Донбас значително през Бахмут се провали ", сподели Кърби.

Според мозъчния концерн " Институт за проучване на войната " някои съветски позиции в Бахмут са уязвими за контраатаки - е допустимо Украйна да ги превземе. Миналата седмица финансистът и водач на " Вагнер " Евгений Пригожин, в случай че съветското военно командване не успее да даде повече муниции на наемниците, заяви ISW, цитирайки.

Бойците на Вагнер ще би трябвало да се " изтеглят проведено или да останат и да умрат ", в случай че обстановката не се усъвършенства неотложно, сподели Пригожин.

Дори руснаците да завладяват Бахмут, борбата ще продължи, защото Украйна основава нови отбранителни позиции отвън центъра на града .

" Непосредствено зад Бахмут ни чакат нови рубежи на нашата защита ", написа в " Телеграм " 46-а аеромобилна бригада на украинската войска, която води война в Бахмут. " Войната ще се реалокира от градските условия на полето. "
 Би Би Си: Защитниците на Бахмут пестят снаряди
Би Би Си: Защитниците на Бахмут пестят снаряди

Те се притесняват, че западната поддръжка ще отслабне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР