След като президентът Румен Радев се срещна с първата и

...
След като президентът Румен Радев се срещна с първата и
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: Президентът Радев се среща с БСП

След като президентът Румен Радев се срещна с първата и втората политически сили " ИТН " и ГЕРБ, с цел да организира съвещания, при него към този момент са и Българска социалистическа партия.

Президентът още веднъж изиска по-отговорно отношение на политиците, с цел да има държавно управление. От Има Такъв Народ обявиха, че отговорността е в петте партии в Народното събрание. Отбелязаха, че са били предадени по средата на договарянията. На излизане от консултациите те още веднъж споделиха, че няма да поддържат държавно управление с трети мандат. ГЕРБ желаеха партиите, които са под юмрука на Радев да поемат отговорността за държавно управление. Румен Радев не остана задължен и упрекна ГЕРБ за коронавирус рецесията, като съобщи: " Как се справихте с Коронавирус рецесията си проличава по това, че хиляди българи изгубиха живота си по време на вълните, които вие сякаш управлявахте ".

От президента зависи дали служебните министри могат да станат и постоянни такива, съобщи сбито водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди консултациите с Румен Радев за сформиране на държавно управление.

Нинова сподели още, че на излизане от срещата ще отговори какъв състав на кабинет ще предложат от " Българска социалистическа партия за България ", в случай че вероятно получат трети мандат.

Припомняме, че Българска социалистическа партия обявиха авансово, че в случай че им бъде връчен третия мандат, те ще го вземат. Също по този начин бе ясно, че биха предложили служебното държавно управление да остане на власт, с което обаче Радев не се съгласи, защото бъдещия кабинет би трябвало да има своите политически отговорности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР