След като през последните няколко месеца на пазара се появиха

...
След като през последните няколко месеца на пазара се появиха
Коментари Харесай

И стенографката на Обама публикува мемоари

След като през последните няколко месеца на пазара се появиха книги, разказващи за американското президентство при ръководството на сегашния президент Доналд Тръмп, в този момент шлагер на пазара се трансформира мемоарна книга на стенографката на някогашния американски водач Барак Обама, написа сп. " Мадам Фигаро ", представено от Българска телеграфна агенция.

Книгата е озаглавена " Добро утро, Господин Президент! " и е написана от Бек Дори-Стейн. В нея тя споделя за вълнуващото си прекарване да бъде стенографка в администрацията на Белия дом в интервала 2012- 2017 година

Бек е по специалност преподавателка по британски език. Един ден през 2012 година тя се натъкнала на дребна публикация, че се търси стенографка в Белия дом и кандидатства, твърдо уверена, че въобще няма да я вземат там. За нейна изненада я наемат на работа. Всичко това, както и любопитни прекарвания в Белия дом, тя споделя в 450 страници. Книгата не е изчерпателен политически разбор, тя води читателите в Белия дом и разкрива тънкостите на протокола в президентството, пречупен през погледа на Бек, за която всичко това е изцяло непознато.

Младата дама взема решение да напише книгата, откакто напуща Белия дом през 2017 година малко след идването на Доналд Тръмп там. Тя си споделя: " Щом той може да стане президент, за какво не мога аз пък да напиша книга ". И се захваща с писането. Преди обявата тя се съветва с юридическия екип на президентството, който се среща с ръкописа и дава зелена светлина за отпечатването. Сега към творбата демонстрира интерес Холивуд. Студио Юнивърсъл е откупило правата за екранизацията й.

В книгата 32-годишната авторка споделя, че й е било доста мъчно първоначално да се приспособява към стенографската специалност. Като учител, тя е трябвало да демонстрира по всякакъв начин старания, с цел да притегли вниманието на децата в учебно заведение. Като стенограф тя е трябвало да се научи на противоположното, да остава незабележима и да не отвлича вниманието си от това, което се приказва в Овалния кабинет или на други места, на които приказва Барак Обама. Бек стенографира и записва речите на Обама, интервютата му, диалозите по време на срещите му. После смъква записите, които се архивират.

Младата дама споделя, че през петте години в Белия дом й е липсвало фамилията, само че признава, че е водела царски метод на живот - пътувания с президентския аероплан, персонални лекари, нощувки в петзвездни хотели, защита. В книгата Бек разкрива работохолизма на Обама, който обичал да пътува през нощта, с цел да е сутринта в ранни зори на съответното място, подготвен за срещи с локалните представители.

В книгата Бек споделя и любопитни моменти от живота си измежду антуража на Обама. Двамата са спортували рано заран дружно във фитнеса на Белия дом, където Обама се шегувал от време на време, когато тя не била във форма. Веднъж по време на работно пътешестване в Маями и разформироване в хотелски бар Бек се пробвала да впечатли няколко момчета от Сикрет сървис, като им посочила по-сложна йога поза и тъкмо тогава била сюрпризирана от президента, който почнал да се майтапи с нея.

В книгата си авторката развенчава мита, че сътрудниците от Сикрет сървис са все неприятни момчета. Тя споделя, че хората в администрацията на Обама били като едно огромно семейство и че, когато вторият мандат на Обама завършил всички се почувствали като в края на гимназиалното си обучение, изправени пред нуждата да се разделят и всеки да поеме по пътя си.

Бек споделя и за двата месеца, които е прекарала в Белия дом след идването на Тръмп на власт. Всичко било радикално друго. Първите дни на Тръмп в президентството били белязани от безпорядък. Всеки викал, всички изглеждали противници, администрацията към този момент не приличала на обединен екип, всички се страхували от новия държавен глава. Бек признава, че чувството да бъде в Овалния кабинет с Тръмп било друго от това да бъде там с Обама. При Тръмп атмосферата била, както тя споделя, ужасяваща, до момента в който при Обама била вълнуваща. Накрая стенографката не издържала и напуснала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР