След като през миналата седмица милиони потребители на интернет форума

...
След като през миналата седмица милиони потребители на интернет форума
Коментари Харесай

Платформата Robinhood привлече 3,4 млрд. долара инвестиции

След като през предходната седмица милиони консуматори на интернет форума Reddit се втурнаха да вършат „ залози “ на фондовите пазари – в този момент един от главните им принадлежности – мобилното приложение за търговия на борсата Robinhood – разгласи че незабавно е привлякло ново финансиране, с цел да се оправи с огромния интерес. Компанията е събрала 3,4 милиарда долара  най-вече от досегашните си вложители – фондовете Sequoia, Index Ventures, ICONIQ, NEA единствено в границите на няколко дни, разгласи

„ Ставаме очевидци по какъв начин елементарните хора желаят да вземат надзор над своето финансово бъдеще, доста от  тях избират да влагат посредством Robinhood. С това финансиране ще изградим и ще продължим да поддържаме услуги, които дават директен достъп до финансовата система “, се споделя в известие на компанията, чийто съосновател е българинът Владимир Тенев. По-рано обаче приложението получи доста рецензии, в това число и от депутати в американския парламент. Това стана откакто то ограничи пазаруването на така наречен меме акции – дялове на компании, които частни вложители от интернет форума WallStreetBets желаят да поддържат и чиято цена надуха с десетки и стотиици проценти нагоре. Също по този начин има информация за заведени каузи против Robinhood за пропуснати изгоди точно по отношение на този случай. Преди това към 100 000 потребителя оцениха приложението с 1 от общо 5 звезди в магазина за приложения Гугъл Play, след което обаче от Гугъл признаха, че са изтрили отрицателните мнения, като се обосноваха, че те са нарушават политиката на компанията. 

Основната причина за набирането на капитала е, че компанията има потребност от повече наличен кеш, с цел да може да осчетоводява бързо огромния размер покупко-продажби в клиринговите къщи. Вчера компанията разгласи лист с 8 акции, чиято търговия е лимитирана - да вземем за пример от акцията на търговеца на видео игри GameStop може да се купува единствено по 1 акция дневно. 

Очаква се компанията да направи първично обществено предложение през тази година.

Robinhood бе една от първите компании, които вкара търговията с акции без комисионна за купувача. Вместо това тя прави пари като продава информацията за поръчките, които нейните клиенти правят, на огромни маркетмейкъри, които целят да слеят посоката на пазарните придвижвания.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР