След като през изминалата седмица от Възраждане разкриха информация за

...
След като през изминалата седмица от Възраждане разкриха информация за
Коментари Харесай

Движение Възраждане: Районен кмет на София раздава общински жилища на свои близки

След като през миналата седмица от Възраждане разкриха информация за голямата къща на зам.-кмета по просвета и обучение на София – Тодор Чобанов, през днешния ден от партията на Костадин Костадинов не престават с разкритията си за злоупотреби и корупционни практики от страна на високопоставени чиновници в Столична община.
Този път на прицела им е кметът на регион „ Връбница ” в София – Младен Младенов . Оказва се, че откогато е областен кмет на „ Връбница ”, същият е обзавел с общински жилища половината си чиновници в общината и то в цялостно нарушаване на всички използвани общински наредби.

Една от първите, които се възползват от опцията да си закупят евтини общински жилища, употребявайки силата на служебното си състояние е зам.-кметът на регион „ Връбница ” – София Асенова Матарова – Динова . Оказва се, че първото нещо, което прави госпожа Матарова – Динова, откакто влиза в общинската администрация на огромния софийски регион е да се намести чартърен в комфортно и огромно общинско жилище от близо 85 кв.м., намиращо се на ъгъла на бул. „ Сливница ” и ул. „ Босилеград ” в регион „ Връбница ”. Наемът е в размер на 58.82 лева! Това се случва в миг, когато София се намира в остра рецесия и недостиг на общински жилища, а чакащите нуждаещи се фамилии са десетки хиляди . Пет години по-късно, през 2014 година Стефания Матарова-Динова, закупува общинското жилище, което нелегално е обитавала от самото начало до този миг на символичната цена от 62 632.33 лева, за парцел с такава площ и разположение. В края на декември 2014 година, единствено два месеца, откакто го е придобила, зам.-кметът на регион „ Връбница ”, трансферира жилището на 8 годишната си щерка , против контракт за прехрана и гледане. Според Възраждане, това е типичен случай на корист със служебно състояние и търговия с въздействие, което би трябвало да се проверява час по-скоро от способените органи.
Оказва се, че зам.-кметът на „ Връбница ” не е единствената от общинската администрация на региона, която се е обзавела с на ниска цена общинско жилище. Справка в Имотния указател, демонстрира, че такова е придобил и синът на основната счетоводителка на общината Мариана Стоименова . През 2017 година, Еленко Стоименов е получил общинско жилище от 45 квадрата в регион „ Връбница ”, против смешната цена от 20 955.16 лева Месец по-късно, Стоименов продава добитото от общината жилище на тройно по-висока цена .
От Възраждане обявиха, че имат информация и за други общински чиновници от регион „ Връбница ”, които са се облагодетелствали от „ щедростта ” на кмета Младенов, само че към момента ревизират информацията.
Краткият коментар на претендента на Възраждане за кмет на Столична община – Николай Дренчев, по отношение на изнесената информация за безобразията в районната администрация на „ Връбница ” е следният: „ Повече от месец изнасяме данни за корупционните афери на Фандъкова и компания, а реакция от институциите няма. Силно се надявам, че това е поради предизборния интервал, и след 27-ми ще има следствия и обвинявания . Това, просто не може да продължава по този начин повече. В съответния случай, какво да Ви кажа, този областен кмет е от дълго време прочут със своите безобразия. Тук обаче приказваме към този момент за чиста корист с власт и неприемливо облагодетелстване на висши общински чиновници с жилища, които са предопределени извънредно за обществени потребности. За хора, които нямат покрив над главите си. В същото време, хора които нямат техните проблеми, лишават полагащите им се жилища от общинския фонд, който така и така е сериозно намалял, с цел да набират имотна полза за себе си и околните си. Ако в България правосъдната власт беше самостоятелна от ръководещите, този човек от дълго време щеше да бъде в пандиза! ”

От Възраждане, дават обещание в околните дни да създадат нови разкрития за безобразията, които се правят в общинската администрация на регион „ Връбница ” . Този път във връзка с публичните поръчки и за това, по какъв начин ги печелят единствено огромни компании, доближени до ръководещата ГЕРБ, Йорданка Фандъкова и кмета на „ Връбница ” Младен Младенов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР