След като през 2019 г. голямото почистване на България мотивира

...
След като през 2019 г. голямото почистване на България мотивира
Коментари Харесай

Да изчистим България заедно отличи партньори и доброволци - рекордьори в зелената инициатива

След като през 2019 година огромното разчистване на България стимулира рекордните 433 683 доброволци да дадат добър образец, като се включат в хиляди акции по разчистване, облагородяване и залесяване и отстранен от картата на страната над 4338 тона боклуци, с което завоюва, своите призове получиха и рекордьорите в миналогодишната акция, без които тези резултати не биха били вероятни.

Областните администрации с отличие за сливане на най-вече доброволци към идеята са Бургас (с 27 352 души), Русе (с 24 708) и Враца (с 14 266 съидейници на кампанията).  Снимка: БТВ
Приз за всеотдайността си и поддръжката на идеята за по-чиста и красива околна среда заслужиха доброволците от " ТърновоRuns ", които сполучливо сплотяват огромни групи от жители за редица обществени дела, а отличие за комплицираната и рискова акция, която предизвикаха, получиха участниците в подводната задача за разчистване и разбор на Каракашевото езеро, ситуирано на 2396 метра надморска височина в подножието на връх " Мусала ".
 Снимка: БТВ
Наградени за устойчивата си доброволческа активност и положителния образец в продължение на години са и " Доброволци за Кайлъка ", които дружно с обичаната певица Люси Дяковска посвещават времето и напъните си на нелеката задача да. Сред отличените организации е и Zero Waste Sofia -
 Снимка: БТВ
Признание за дългогодишното си присъединяване в акцията получиха още Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) и Българският юношески Червен кръст (БМЧК) - за сполучливото образуване на голям брой групи от младежи доброволци в цялата страна.

Отличното домакинство е от първостепенно значение за всяка доброволческа самодейност. В тази категория отличените са: ДПП " Витоша " - за годишното сполучливо образуване на акции в естествен парк " Витоша ", и Николай Гюров, кмет на регион " Панчарево " - за оказаното подпомагане при провеждането на най-голямата акция в местността " Плажа ". Специален приз заслужиха и доброволците от Гората.бг, отпред с Никола Рахнев, с помощта на които в границите на самодейността бяха засадени 4000 фиданки край село Локорско.
 Снимка: БТВ
Награда за ангажиране на огромен брой доброволци и чиновници от бизнес секора получиха и БНП Париба, които са измежду най-изявените бизнес сътрудници на миналогодишната акция. Отличени са също и " Мегатрон " ЕАД - за интензивно присъединяване и обезпечаване на профилирана техника за потребностите на самодейността, както и " Евромастер Импорт-Експорт " ООД - за обосноваване на огромен брой чиновници, облагородяване на мост до хижа " Алеко " и обезпечаване на работни материали за редица групи от доброволци.
 Снимка: БТВ
Този септември най-мащабната национална доброволческа у нас няма да организира обичайното всеобщо разчистване на страната. В изискванията на изключителна обстановка апелът към всички доброволци е за ежедневна грижа към средата, в която живеем, в комбиниране с отговорност за здравето на хората. Световният ден на почистването на 19 септември може да бъде маркиран посредством дребни самостоятелни и фамилни акции за разчистване на градинките и обичаните места за отдих, образуване на фамилни пикници с нулев боклук, облагородяване на пространства, разчистване на публични чешми и други В поддръжка на световното събитие bTV Media Group започва и както в природата, по този начин и по улиците на България.

От началото на " Да почистим България дружно " до момента близо 2 500 000 доброволци, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили страната. По данни на екоминистерството, те са съумели да съберат 94 338 тона боклуци, което се равнява на над 200 изцяло заредени самолета " Боинг 747 ", и да отстранен над 18 800 сметища от лицето на България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР