След като премина първоначалния шок от повсеместните ограничителни мерки и

...
След като премина първоначалния шок от повсеместните ограничителни мерки и
Коментари Харесай

Пет посоки, в които ученето ще се промени

След като мина първичния потрес от повсеместните ограничаващи ограничения и обществата стартират да се настройват към живот с ковид в всекидневието си, идва моментът да създадем и първите равносметки кои от измененията ще останат и след “освобождаването ” на хората. В тази пост-ковид епоха учебните заведения ще продължат да съществуват, само че към този момент доста по-целенасочено търсят благоприятни условия за партниране с услуги, които цифровизират просветителния развой и го вършат наличен от у дома.

1. Училищата ще бъдат принудени да усвоят новите технологии доста по-бързо Образователните институции в действителност нямат избор и би трябвало да одобряват един свят, в който ще работят взаимно с новите технологии. Училищата, които откажат да си партнират със софтуерните компании, ще изостанат от другите, а съществуването им ще бъде сложено под въпрос.

2. Учителите ще имат повече благоприятни условия, с помощта на новите технологии

Занапред преподавателите ще употребяват технологиите освен с цел да се самоусъвършенстват, само че и с цел да ангажират по-добре вниманието на учениците. Все повече ще се създават стратегии, при които ученикът ще може да избира какво и по кое време да учи, а присъствените занятия ще бъдат сведени до най-малко. Това ще бъде в прорез с досегашния модел на закрепен график. Все по-често преподавателите ще вземат решение проблеми онлайн, през преносимия компютър или телефона си, ще употребяват най-разнообразни софтуери за връзка.

3. Частните уроци ще намалеят В България частните уроци са нещо толкоз естествено, колкото и стандартното обучение. С прекосяването на отдалечена форма на образование обаче те в действителност ще се обезсмислят. Тъй като новите софтуери дават опция за обособяване на повече персонално внимание от страна на учителите към учениците, ще има доста по-малко материал за наваксване или неясноти за изчистване. Така че съгласно нас е много евентуално учителите, които работят в допълнение на частно, да останат с по-малко работа.

4. Софтуерите ще дадат опция за по-голяма персонализация на просветителния развой и ученикът ще е от ден на ден в неговия център Всяко дете учи със свое движение, по собствен си метод и има свое равнище, което може да доближи. Училищата обаче постоянно са работили със стандартизирани методики. Все по-често ще ставаме очевидци по какъв начин работата с огромни размери данни и новите технологии ще разрешат персонализиране на просветителните услуги. Този тренд към този момент може да се види в някои софтуери и единствено ще се ускорява.

5. Живот в естетика с природата 

Пандемията ни даде опция да погледнем на живота си по метод, по който забързаният свят преди този момент не ни позволяваше. Винаги сме знаели, че е значимо да пазим екологичния баланс, само че той постоянно беше жертва на стила ни на живот. Тази рецесия ни сподели, че стилът ни на живот не може да бъде с приоритет пред екобаланса. И че би трябвало да науим децата си да ценят природата и да я пазят. Да живеят в естетика с нея.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР