След като премина извънредното положение и влязохме в извънредните епидемични

...
След като премина извънредното положение и влязохме в извънредните епидемични
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Държавността е срутена

След като мина изключителното състояние и влязохме в изключителните епидемиологични ограничения, в страната не се случва нищо друго с изключение на корупционни кавги. Фактите и събитията ни насочват към нашите обосновани подозрения за корупционни практики, които са се случвали в България и които носят вреди за държавния бюджет.
Това сподели зам.-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Той уточни няколко образеца - 700 млн. лева невенесени в бюджета, установени точно от държавните органи, шкафчета с банкнотите от 500 евро, златните кюлчета. " Ние споделяме, че държавността я няма – тя е срутена. От месеци и години живеем от скандал в скандал. Затова внасяме нов избор на съмнение “.

По неговите думи корупцията е вплетена в българското законодателство, а в институциите се вкарва посредством назначение на некомпетентни чиновници и уточни за образец арестите в екологичното министерство.

По думите му този, който взима рушвет, е също толкоз отговорен колкото този, който го дава. „ Искаме информацията за корупционни схеми да се ревизира от държавните органи – вярна ли е или не. Има прокуратура, разследване, Министерство на вътрешните работи – тези органи би трябвало да работят и да си свършат работата, а освен да гледат в президентската институция. Важно е да се мери с идентичен критерий и в едната, и в другата посока “, безапелационен е Георги Свиленски.

„ Аз съм претендент за ръководител на градската организация на Българска социалистическа партия в София. Имам значително номинации от районните конференции, за което благодаря на другарите от тези региони. Приемам ги с почитание, отговорност и ангажимент, тъй като смятам, че БСП-София има потребност от ново управление. Считам, че този, който бъде определен за ръководител би трябвало да направи по този начин, че БСП-София да е по-критична съпротива и да е по-непримирима към корупционните схеми в общината. Нужна е смяна “, сподели още Георги Свиленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР