След като премиерът Бойко Борисов обяви, че се проверяват още

...
След като премиерът Бойко Борисов обяви, че се проверяват още
Коментари Харесай

ДАНС с акция във Враца, ето какво се случва

След като министър председателят Бойко Борисов разгласи, че се ревизират още няколко депа, постъпиха сигнали, че и във Враца се складират боклуци от Апенините, оповестява bTV.

По случая към този момент работят ековластите и ДАНС.

Порталът на ул. "Складова " е отворен и до отпадъка се стига без проблем, а наематели и клиенти настояват, че нямат общо.

На място има над 50 тона използвани тонер касети от принтери. Част от тях са пакетирани, а други – не. Отпадъкът се складира там от ноември. Според етикетите на контейнерите и чувалите идва от Италия и не е рисков.

„ По предварителна информация по документите, които прегледахме, са неопасен боклук, само че занапред ще изясним кой е притежателят на площадката и на отпадъците”, изясни Христо Христов, шеф на РИОСВ-Враца.

Стопаните на площадката - татко и наследник Ангелови, настояват, че боклукът не е техен, а на компания, с която сключили контракт за предпазване. Площадката обаче не е лицензирана, както е по закон.

„ Проблемът е, че тя не е записана в Регионална инспекция за опазване на околната среда, няма подобен публикуван документ за предпазване, за което компанията ще си понесе санкцията”, изясни още Христов.

От Италия пластмасата е препродадена три пъти, преди да стигне до склада във Враца. Собствениците на въпросните компании следва да бъдат разпитани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР