След като преди три седмици, инвестиционен диамант за първи път

...
След като преди три седмици, инвестиционен диамант за първи път
Коментари Харесай

Юруш на диамантите: Инвестиционни скъпоценни камъни заляха оказионите у нас

След като преди три седмици, капиталов елмаз за първи път се появи във витрината на заложна къща в Бургас, сега оказионите в града са заляти от скъпоценни камъни. Само в една от заложните къщи за обмен с 20 % отстъпка се оферират 16 капиталови диаманта. Най-евтиният е 599 лв.. Той е 0.55 карата, съставлява кръговиден безценен камък, с доста добра симетричност и шлифовка. Има и документ от Diamond & Gem Laboratories of America.

Най-скъпо- за 25 999 лв. се предлага жълто-зелен елмаз от 4.03 карата. Той е сертифициран от IGL International Gemological Laboratory - международно приета лаборатория от експерти гемологисти, които са изследвали пропорциите на диаманта шлифовка-идеална, доста добра симетричност и шлифовка. Брилянтът е с лазерно инкрустиран сериен номер върху камъка за 100% достоверност. Останалите скъпоценни камъни са на цена сред 1000 и 4 350 лв. според от каратите. Всички са с нужните документи, които удостоверяват, че са същински.

Специалисти дефинират диамантите като повече от бижу. Представляват универсална инвестиция, сигурна отбрана против инфлация и най-компактната форма за запазване на благосъстоянието. За последните 100 години цената им само се е покачвала, а вероятностите са наклонността да се резервира.

Източник: burgasinfo.com

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР