След като преди седмица турският посланик в България – Хасан

...
След като преди седмица турският посланик в България – Хасан
Коментари Харесай

"Възраждане" с протест пред турското посолство

След като преди седмица турският дипломат в България – Хасан Улусой, направи скандалното си изявление, че в българските учебни заведения би трябвало да се преподава турски език, в това число за българите, първата организация, която реагира на провокацията - партия Възраждане, провежда и митинг пред турското посолство в София.


Припомняме, че позорното изказване на турския посланик у нас, отприщи вълна от реакции, а Възраждане, която първа излезе с публична позиция по въпроса, изиска той да бъде разгласен за личност нон грата, след което да бъде изпъден от страната. В допълнение към тези ограничения, от партията на Костадин Костадинов, приканиха и за признание на българско национално малцинство в Турция, с признание на всички вероятни права, последващи се на всяка една национално-малцинствена общественост, съгласно интернационалните конвенции и стандарти, третиращи този въпрос.


И защото, нищо от това не се случи, а формалните управляващи в България за следващ път резервираха позорно безмълвие, патриотите на Костадинов, организираха в границите на вчерашния ден и митинг, както пред турското посолство в София, по този начин и пред генералното консулство на южната ни съседка в Бургас.
И на двата митинга, възрожденците желаеха турския дипломат да напусне страната, а формалните български управляващи да покажат повече неотстъпчивост, както в този съответен случай, по този начин и постоянно, когато отсега нататък, непознати представители се гаврят със страната ни.


Пред постройката на турското посолство в София, ръководителят на Възраждане, произнесе къса тирада и безусловно сподели следното:

„ Хасане, мястото ти не е в България, когато приказваш по този метод!
Хасане, в Турция има 800 000 българи, наши сънародници, които нямат права!
Хасане, желаеме български вести, български медии и български партии в Турция!
Хасане, твоят шеф обича да приказва за границите на неговата душа. В границите на нашите души обаче влизат Одрин, Лозенград, Бунархисар, Кешан, Енос, Мидия, и още доста други български земи!
Ако Турция не признае българското малцинство, в реда на нещата е ние българите да създадем нужното и да защитим своите сънародници.”

В умозаключение, от Възраждане обявиха, че идеята за изгонването на Хасан Улусой от страната ни, оттук насетне се трансформира в една от главните за тях, както и че няма да спрат, до момента в който това не се случи.

След което приключиха с към този момент трансформиралото се в обичайно за тях,
Възраждане – единствено ние можем!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР