След като преди две седмици една обиколка не достигна на

...
След като преди две седмици една обиколка не достигна на
Коментари Харесай

Логан Сарджънт направи още една крачка към получаването на суперлиценз

След като преди две седмици една обиколка не доближи на Логан Сарджънт да взема спомагателна точка, която да му помогне в битката за приемането на суперлиценз, с който да взе участие във Формула 1 следващата година, през днешния ден за американеца нямаше такива проблеми.

Роденият във Флорида водач взе присъединяване във втората подготовка пред Гран При на Сао Пауло, в която направи 28 обиколки на пистата „ Интерлагос “. Така той покри нужната отдалеченост от 100 километра (24 тура) и в случай че не бъде осъден, което е малко евентуално, ще получи една бонус точка.

Така неговият актив ще се усили на 29 точки, а с цел да получи суперлиценз Сарджънт ще се нуждае от 40. След седмица в Абу Даби американецът още веднъж ще взе участие в свободна подготовка, в която в случай че покрие 100 километра и не бъде осъден ще получи още една точка.

Останалите 10 точки той ще би трябвало да си заслужи посредством крайното си класиране във Формула 2 през 2022 година. Преди финалния кръг за сезона, който ще бъде на „ Яс Марина “ идната седмица Сарджънт заема третото място с актив от 135 точки и задатък от 9 по отношение на шестия Енцо Фитипалди. Именно влизане в топ 6 на шампионата ще бъде задачата пред Сарджънт, защото 6-то място ще му даде нужните 10 суперлиценз точки. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР