След като преди две седмици бе разкрито, че министърът на

...
След като преди две седмици бе разкрито, че министърът на
Коментари Харесай

Още американски политици бяха подведени, този път по имейл

След като преди две седмици бе разкрито, че министърът на енергетиката на Съединени американски щати е станал жертва на телефонна машинация, през днешния ден Би Би Си оповестява, че още двама високопоставени американски държавнции са били подлъгани, този път с подправени имейли.

Хакер от Англия разгласява в своя " Туитър " фотоси на имейлите, които си разменил със старши консултант по киберсигурността, с новия – към този момент уволнен – информационен шеф на Белия дом, и със сина на президента Ерик Тръмп.

В кореспонденцията си с Том Босерт – консултант в Департамента за вътрешна сигурност – хакерът се показал за Джаред Къшнър, шурей и консултант на президента Доналд Тръмп. Той поканил съветника на измислено празненство в края на август. Босерт декларирал, че ще се радва да участва и дал персоналния си имейл – без даже хакерът да го е изискал.

 Вече някогашният началник-щаб на Тръмп Райнс Прибъс
© Reuters

Вече някогашният началник-щаб на Тръмп Райнс Прибъс

В късата си преписка с към този момент някогашния информационен шеф на Белия дом Антъни Скарамучи, хакерът се показал за началника на администрацията на Белия дом Райнс Прибъс. Той бе уволнен преди броени дни, откакто Скарамучи го упрекна в приключване на информация.

Имейлите на хакера до Скарамучи са от идващия ден. В тях той атакува информационния шеф поради своето уволняване. Отговорът на Скарамучи е " Чети Шекспир. Особено " Отело ". В " Туитър " профила на хакера се вижда, че е водил подвеждаща преписка със Скарамучи и в ролята на оферти за дипломат на Съединени американски щати в Русия Джон Хънтсман.

Най-прозорлив от скорошните жертви на английския хакер се оказва синът на президента Ерик Тръмп. Въпреки, че изначало той дава отговор на хакера, който се показва за брат му Доналд Тръмп-младши, Ерик скоро по-късно изпраща имейл с посланието " Изпратих това на чиновниците на закона, които ще го поемат отсам ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР