След като преди две дни от министерство на туризма съобщиха,

...
След като преди две дни от министерство на туризма съобщиха,
Коментари Харесай

Банева пита Ангелкова какво има на един плаж и в морето

След като преди две дни от министерство на туризма оповестиха, че са създали инспекция на плажната линия към " Русалка " в редакцията на News.bg от името на госпожа Евгения Банева се получи искане за право на отговор и опровергаване на изнесената информация.

Според изказването министър Ангелкова не познава комплекса " Русалка ", по тази причина и информацията не дава отговор на истината. Провереният плаж Тауклиман е отвън територията на комплекс " Русалка " и бил благосъстоятелност на компания " Аспо " ЕООД.

Другото, което съгласно Евгения Банева не е правилно в информацията на Министерството на туризма е, че пет от тестваните плажове на Русалка са неохраняеми.

Банева не знае какъв е казусът плажовете да са неохраняеми и няма категория " полуохраняем " плаж. Единственият охранителен плаж на територията на комплекса бил в юрисдикцията на Областна администрация Добрич, само че макар че има плажен пост, няма избавител.

В изказването се показва, че семейство Баневи не са концесионери на плажа, само че все пак се грижат за него - почистват го, извозват сметта и са обезпечили течаща вода. Плажът е безусловно безвъзмезден, макар че семейство Баневи не са концесионери още от времето на първото държавно управление на Бойко Борисов, когато концесията е развалена.

Според госпожа Банева изказванието на министър Ангелкова, че за услуги на плажа се заплаща безусловно не дава отговор на истината, защото заплатени услуги са тези в комплекса, като да вземем за пример прилагане на тоалетни, спортни площадки и стадиони. " Това е естествен бизнес в целия свят ", декларира Банева и показва, че плажни такъми са и детски кофички, пояси, чадъри, чанти, а шезлонгите са безусловно безвъзмездни: " Ние не можем да оставим туристите да се въргалят по пясъка! "

Също по този начин Евгения Банева показва, че в никакъв случай до този миг не е имало режим за воден път за каяци. Всички каяци са купени още по време на френската благосъстоятелност на комплекса и до ден сегашен те се употребяват за спорт безусловно гратис.

" Не виждам нищо необичайно в това в морето да има каяци! Много забавно какво счита министър Ангелкова, че би трябвало да има в морето ", пита Евгения Банева.

В рамките на правото на отговор Евгения Банева показва и едно " необичайно съвпадане ", че инспекцията на министър Ангелкова на " Русалка " се случва точно когато фамилията предприемачи се оплакват от " ужасната обстановка " за къмпинг " Каваци ", където има действителни проблеми, нетърпимо и нелегално състояние.

Госпожа Банева упорства министър Ангелкова да отиде на инспекция " Каваци " и нелегално настанилите се компании без лиценз за туристическа активност, които тероризирали личния състав и туристите.

" Ако не го направи, нейното държание не би било професионално. А може да се пояснява и като съзнателно ", декларира госпожа Банева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР