След като преди дни ВМРО поиска от главния прокурор Сотир

...
След като преди дни ВМРО поиска от главния прокурор Сотир
Коментари Харесай

Джамбазки се обяви за закриване и на организациите, подкрепили Хелзинкския комитет

След като преди дни Вътрешна македонска революционна организация изиска от основния прокурор Сотир Цацаров да приключи активността на Българския хелзинкски комитет (БХК) " поради неприемлива интервенция в правосъдната система на България ", през днешния ден зам-председателят на партията и претендент за кмет на София Ангел Джамбазки стигна и по-далеч. Той се разгласи и за закриване на над стоте неправителствени организации, които застанаха зад БХК.

" Обадиха се още организации – стотина, аз мисля, че и те би трябвало да бъдат закрити ", съобщи Джамбазки в утринния блок на Българска национална телевизия, където обясни вижданията си като претендент за кмет на столицата.

Дни след апела на политическата партия за закриване на БХК над 70 български и още над 40 задгранични и интернационалните организации се оповестиха в поддръжка на правозащитниците. Сред тях бяха и организации като " Хюмън райтс уоч " и " Амнести интернешънъл ", която посочи, че има " невиждан опит от страна на властта да бъдат заглушени самостоятелните и сериозни гласове в България ". По отношение на идното през днешния ден дело по настояването за връщането на Джок Полфрийман в пандиза, Джамбазки още веднъж изрази мнението, че той би трябвало да излежи цялостната си присъда.

Ангел Джамбазки разяснява и държанието на водача на " Атака " и също претендент за кмет на София Волен Сидеров в студиото на " Референдум " преди седмица. Тогава точно нападки на Сидеров към Джамбазки станаха причина за спиране на предаването. Кандидатът на Вътрешна македонска революционна организация уточни, че персоналните нападки ще се решат в съда и изрази убеденост, че " този човек ще бъде наказан за следващ път, което няма да го спре ". " Виждате един залез, политически крах от една страна, въпреки това има възобновление на Вътрешна македонска революционна организация. Това провокира ревнивост ", е обяснението му за държанието на Сидеров.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (176)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР