След като преди дни началникът на кабинета на Кирил Петков

...
След като преди дни началникът на кабинета на Кирил Петков
Коментари Харесай

СБЖ към Бориславова: Кажете всичко за „4-хилядниците”, ако наистина има такива!

След като преди дни началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова, съобщи в изявление, че съветската страна заплаща на политици, политолози, публични лица и публицисти, от Съюза на българските публицисти споделиха позиция, в която приканват Бориславова да борави с конкретика по въпроса.

Ето какво написа Снежана Тодорова, ръководител на Съюз на българските журналисти:

Ако фактически са налице обстоятелства, потвърждаващи тезата на началничката на кабинета на премиера в оставка, дано ги огласи обществено. Всички би трябвало да сме осведомени, в случай че се правят фрапантни нарушавания на етичния кодекс на българската публицистика и на законодателството от страна на обособени представители на нашата почтена и жизненоважна за демокрацията специалност . А в случай че се окаже, че всичко това е артикул на цветната фикция и на политическата пламенност на госпожа Бориславова, върховенството на закона изисква тя да отговоря пред него.

Вече дни наред едно изявление не на инцидентен коментатор, а на началничката на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков – Лена Бориславова, разбунва духовете у нас, така и така мощно поляризирани и екзалтирани от войната в Украйна и от многоспектърното ѝ отекване върху икономическия и политическия живот в страната ни.

Скандално е изказванието на госпожа Бориславова, изразено в нейни изказвания пред авторитетна българска медия, че Русия плащала по 4000 лева на публични коментатори, в това число и публицисти, с цел да отстояват съветската позиция в сегашния спор. Трябва категорично да се означи, че госпожа Бориславова не е аргументирала думите си с никакви обстоятелства, с никакви доказателства, базирайки се на станалия към този момент дежурен в последните дни заслон на поверителната информация .

Подобно мятане в общественото
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР