След като преди броени дни Даниел Димитров, по-известен като Данчо

...
След като преди броени дни Даниел Димитров, по-известен като Данчо
Коментари Харесай

Релето от „Наглите“ краде брутално коли, правейки се на таксиметров шофьор

След като преди броени дни Даниел Димитров, по-известен като Данчо Релето от бандата на „ Наглите “ бе хванат с крадена кола в София за трети път през последните три месеца, онагледи фамозната „ прашасала “ имитация на Бойко Борисов във връзка с съда от времето, в което бе основен секретар: „ Ние ги хващаме, те ги пускат “.

 

Поредното задържане на Релето бе в нощта на 5 против 6 ноември в границите на профилирана полицейска интервенция против автоджамбазите в цяла София, при която бе закопчан и различен знаков престъпник – Димитър Симеонов – Турчина.

 

Данчо Релето е бил задържан дружно с Турчина и с още двама мъже в хале, намиращо се в региона на складовете в квартал „ Илиянци “, до момента в който разфасова откраднат от него два часа по-рано автомобил „ Тойота “ CHR. Японското возило на стойност към 60 000 лева е било отмъкнато пред жилищен блок в „ Дружба “, а автомобилът незабавно е бил откаран от Димитров и Митко Турчина в незаконен автосервиз, с цел да бъде разфасован и продаден на части.

 

Полицаите, дебнещи бандата автокрадци, съзнателно се забавили малко с нахлуването в сервиза, с цел да спипат Релето, Турчина и съратниците им в миг, в който разглобяват откраднатата кола. В голям брой случаи хванати с непозната кола апаши се измъкват без присъда с оправданието, че са желали единствено да се повозят, а не да откраднат чуждата благосъстоятелност.

 

Третото задържане на Релето от „ Наглите “ с крадена кола от началото на 2023 година повдига голям брой неуместни въпроси към магистратите от Софийския областен съд, които на два пъти от месец април насам пускат на независимост рисковия нарушител, и то единствено 72 часа след задържането му.

 

Даниел Димитров, който трябваше да излежи в пандиза 18-годишна при- съда поради присъединяване във всичките 13 отвличания на „ Наглите “, само че през януари 2022 година беше пуснат от съда 3 години по-рано, беше закопчан при започване на април т.г. още веднъж с крадена „ Тойота “ в хранилище в столичния

кв. „ Надежда “, водещ се неофициална благосъстоятелност на братя Лебешковски, също подсъдими като част от бандата за отвличания „ Наглите “. Въпреки безспорните улики, че Релето е отмъкнал собственоръчно Тойотата, магистратите от Софийския областен съд го пуснаха на независимост под гаранция от 3000 лева, а прокуратурата по този начин и не стачкува мярката му за неотклонение.

 

В края на месец юли Даниел Димитров още веднъж се оказа с белезници на ръцете - арестуваха го дружно с апашите Главата и Софиянеца в хранилище за разфасоване и в компанията на два откраднати автомобила. Магистратите от Софийския областен съд обаче още веднъж решиха, че Данчо Релето не е рисков за обществото и го пуснаха под парична гаранция, този път повишена на 5000 лева

 

„ Надявам се, че парите за рушвети на съдии на Данчо Релето към този момент са свършили и този път магистратите ще го оставят за непрекъснато зад решетките. Точно на такива като него би трябвало да се слагат гривни за непрекъснато наблюдаване, а вместо това престъпник с километрично досие непроменяемо е пускан да се разхожда на независимост след следващо осъществено закононарушение. Днес краде коли, а на следващия ден отново ще стартира да отвлича хора! “, не скри възмущението си от благоразположението на съдиите към Данчо Релето столичен криминалист, взел участие в акциите по залавянето на рецидивиста от бандата за похищения „ Наглите “.

 

Според думите му Данчо Релето е вложил своя къс от прибраните откупи от жертвите на „ Наглите “ в софтуерни машини за разтрошаване на разтрошаване отбраната на японски коли от марките „ Тойота “, „ Лексус “ и „ Нисан “ и е взел участие в кражбите на над 50 возила единствено от началото на 2023 година За да прикрива активността си на автоапаш, Релето станал таксиметров водач и с Таксито си обикалял по нощите из софийските квартали, возейки най-малко един собствен съизвършител.

 

„ Релето включва таксиметровия уред и когато бъде спрян за инспекция, изяснява, че вози клиент. Всъщност „ клиентът “ е негов съизвършител. Когато набележи кола за крадене, Данчо Релето паркира таксито си наоколо и разрушава отбраната на автомобила. Тогава съучастникът му се качва в запалената кола, която се откарва в някое хранилище. По наши данни групата към Релето разполага с най-малко 10 халета, в които незабавно се разфасоват откраднатите коли “, разказва незаконната скица столичен криминалист.

 

С името на задържания дружно с Дано Релето различен известен автоапаш Димитър Симеонов – Турчина пък се свързват голям брой обири на джипове от марката „ Рейндж Ровър “ и лимузини „ Мерцедес “. Митко Турчина неведнъж е бил арестуван с крадени возила, а през 2019 година в неговата автоморга в „ Малинова котловина “ бяха открити няколко оповестени за търсене „ БМВ “-та. Твърди се, че Митко Турчина също е бил част от бандата за отвличания „ Наглите “, като в началото е подсигурявал крадени джипове, с които терористите са похищавали жертвите си.

 

През есента на 2017 година Турчина беше разследван като съпричастен към отвличането на Адриан Златков – сина на автотърговеца Тони Златков, който прекара 11 дни в плен, преди татко му да заплати 500 000 евро откуп за живота му. Турчина обаче по този начин и не бе арестуван и упрекнат от прокуратурата за жестокото закононарушение.

 

„ Преди 15 години Митко Турчина беше част от бандата автокрадци към починалия Иван Пайнавелов – Сапата, Прокопи Прокопиев – Културиста и Данчо Релето. За разлика от останалите членове на Наглите обаче, той не е взел участие директно в отвличанията, а се е придържал към главния си незаконен поминък – обири на коли “, напомнят биографията на мастития автокрадец столични криминалисти.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Данчо Релето Даниел Димитров Димитър Симеонов – Турчина братя Лебешковски Иван Пайнавелов – Сапата Прокопи Прокопиев – Културиста Адриан Златков Тони Златков „ Наглите “ отвличания
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР