След като правителството наля стотици милиони лева в строителството на

...
След като правителството наля стотици милиони лева в строителството на
Коментари Харесай

МВР забранява да се снима оградата на границата

След като държавното управление наля стотици милиони лв. в строителството на оградата на границата без социална поръчка, в този момент към този момент е в ход тотална възбрана за какъвто и да е цивилен надзор. До момента в строителството на оборудването и пътищата към него бяха налети близо 170 млн. лева. в някои " наши компании ", съобщи Offnews.bg

Със заповед на министъра на вътрешните работи достъпът до оградата към този момент е по-строг като се не разрешават поредност от действия, които до момента бяха разрешени. Така да вземем за пример е неразрешено снимането на оградата, която към този момент няколко пъти претърпя съществени поражения заради естествените стихии. Това стана ясно, откакто депутатът от БСП  Елена Йончева снима пропадналите елементи от оградата. 

Малко по-късно държавното управление небрежно разгласи оградата за обект от стратегическо значение за националната сигурност. В резултат от това  със заповед на министъра на вътрешните работи по продължение на Военновъздушни сили е обособена стратегическа зона за сигурност до 300 метра от оборудването . За реализиране на законоустановени действия зад него тук-там са построени п ешеходни или автомобилни портали,  уточняват от Министерство на вътрешните работи.  До там ще може да се стигне след позволение от Министерство на вътрешните работи и с компаньон длъжностно лице.

Достъпът до границата ще се реализира по специфичен ред от Главна дирекция " Гранична полиция ". " Посещенията и пребиваването на лица, както и реализирането на всевъзможни действия до Военновъздушни сили и в стратегическата зона, се съгласуват с шефа на Главна дирекция „ Гранична полиция " или с шефа на Регионална дирекция „ Гранична полиция " - Елхово ", показват от Министерство на вътрешните работи.

При нужда лицата, които имат желание да стигнат до оградата, ще бъдат съпроводени от гранични служители на реда. В същото време се не разрешават поредност от действия. Наред с " дейности, които биха довели до нарушение на естественото действие на Военновъздушни сили, построените портали, водостоци и прилежащия към оборудването път " и внасяне и изнасяне на движимости, които биха довели до нарушение целостта на оградата се не разрешава и  фотографирането  и снимането на детайли от оградата и прилежащия път.

Особено забавна е възбраната за " осъществяване на умишлени дейности, които могат да се дефинират от смесените гранични комисии като гранични произшествия, според Спогодбата сред България и Турция от 1967 година "

За нарушаване на тези забрани, граничните служители на реда ще могат да постановат административни нащазания. 

За да доближат региона, в който работи възбраната за достъп, в това число и обитаеми места, жителите ще би трябвало да подават поръчка в централата на Гранична полиция, или някои от управленията в Елхово, Свиленград, Болярово, Средец и Малко Търново.

Информация може да се изиска и от кметовете на обитаемоте места, намиращи се наоколо до българо-турската държавна граница, с които е конкретизиран реда за подаване на поръчки за прекосяване през порталите на Военновъздушни сили.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР