След като повече от два месеца пуска на сайта си

...
След като повече от два месеца пуска на сайта си
Коментари Харесай

ВСС публикува и критично становище за кандидатурата на Гешев

След като повече от два месеца пуска на уеб страницата си десетки похвални слова за единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев, Висшият правосъден съвет (ВСС) разгласява за многообразие и едно сериозно мнение. За " баланс " обаче наред с него бе пуснато и следващото възхваление, този път с създател ГДБОП.

Досега съветът отчиташе всеобща поддръжка за Гешев от служители на реда, прокурори, ДАНС, както и от някогашния началник на Сметната палата проф. Валери Димитров. Преди дни в поддръжка на Гешев бе проведен и митинг.

Критичното мнение е от Facebook общността на българските юристи (ФОБА). В него се напомнят изявленията на Гешев, че не е последовател на разделянето на управляващите, прокламирано от " десните екстремисти ".

" Прокурор Гешев съобщи, че не утвърждава твърдото разделяне на управляващите и мисли, че би трябвало същите да работят в синхрон между тях при реализиране на наказателната политика. Това свое виждане той разви и в показаната от него идея за ръководство, където приказва за определяне на " хармонични връзки " със съда и възстановяване на публичния му облик. Това е неуместно да се приказва и предлага от една от страните в процеса, която в изискванията на състезателност и равнопоставеност би трябвало да развие и отбрани с годни доказателства обвинителната си теза ", пишат юристите.

Прокурорът е подложен на критика и поради любовта му към медийните акции. Солидното наличие на държавното обвиняване в медиите е едно от " предизборните обещания " на Гешев и е записано и в концепцията му за ръководство на прокуратурата през идващите 7 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР