След като повдигна леко завесата над 7-нанометровите си графични чипове

...
След като повдигна леко завесата над 7-нанометровите си графични чипове
Коментари Харесай

E3 2019: AMD разкри детайли за Radeon RX 5700 XT

След като повдигна леко завесата над 7-нанометровите си графични чипове на Computex, AMD най-накрая показа повече елементи за това ново потомство видеокарти по време на ревюто E3. Първата карта от RDNA серията ще бъде Radeon RX 5700 XT, която ще коства 449 $ и ще би трябвало да се съревновава с RTX 2070 на Nvidia. Вторият модел е малко по-орязана версия - RX 5700, чийто противник е RTX 2060, като цената на тази карта ще бъде 379 $.

AMD споделят, че по-мощният XT вид ще има 40 изчислителни звена, тактови честоти до 1.9GHz (в режим бууст) и продуктивност при калкулации с плаваща запетая до 9,75 тераплопса. В особено демо по време на ревюто, RX 5700 XT сподели с 20 фрагмента за секунда по-добър резултат от Nvidia RTX 2070 при 1440p резолюция. Чистата 5700 версия ще разполага с 36 изчислителни звена и тактова периодичност до 1,7GHz.

Очевидно AMD счита за по-голям сегмента в междинния клас, Radeon VII остава най-бързата карта на компанията, въпреки създадена с по-старата архитектура. RDNA серията обаче бележи напълно нова глава в историята на компанията, която може да се окаже много по-доходоносна, макар неналичието на решения от най-голям клас (поне засега). Неслучайно PS5 и Scarlett са избрали решения на AMD точно с тази архитектура в хардуера си.

 E3 2019: AMD разкри елементи за Radeon RX 5700 XT
© AMD

В RDNA семейството има и някои нововъведения - да вземем за пример FidelityFX - инструмент за разработчици, който разрешава да бъдат усъвършенствани и настройвани някои образни характерности (например пътищата в спортните игри да станат по-остри и изпъкващи) без това да нанесе огромен удар върху продуктивността. Технологията Anti-Lag пък понижава забавянето, което се появява сред видеокартата и монитора, което от своя страна оказва помощ при спортен гейминг.

Странно е, че AMD публично не показа нищо за трасиране на лъчи в действително време, въпреки че конзолите Scarlett и PS5 ще поддържат тази технология и явно ще употребяват RDNA решения на AMD. Последната информация по тази тематика беше споделена от Лиса Су на Computex - тя сподели, че компанията работи върху лична версия на трасирането на лъчи.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР