След като поредица от скандали принудиха Асоциацията на чуждестранната преса

...
След като поредица от скандали принудиха Асоциацията на чуждестранната преса
Коментари Харесай

Златен глобус се завръща след огромния скандал

След като поредност от кавги принудиха Асоциацията на задграничната преса в Холивуд да отложат наградите " Златен глобус ", то тази година те се готвят за завръщането си, оповестяват Българска телеграфна агенция.

 ще възобнови предаването онлайн на  за филми и телевизия през януари 2023 година

Историята за враждуващи другари " Баншите от Инишерин " на майстора на черната комедия Мартин Макдона води по номинации с осем на брой. Следва екшън приключението " Всичко на всички места едновременно ", чиято основна героиня се оказва последната вяра за спасяването на мултивселената със шест. С по пет номинации са " Вавилон " за златната епоха на Холивуд, режисиран от Деймиън Шазел, и " Семейство Фейбълман " на Стивън Спилбърг. 



Сред номинираните във филмовите категории са и дълго чаканите продължения на " Аватар " и " Топ Гън ". 

Продукциите, номинирани в категорията за най-хубав филм - драма, са " Семейство Фейбълман ", " Топ Гън: Маверик ", " Елвис ", " Лидия Тар " и " Аватар: Природата на водата ". 

В категорията за най-хубав филм - комедия или мюзикъл, ще се съревновават   " Баншите от Инишерин ", " Всичко на всички места едновременно ", " Вади ножовете 2 ", " Вавилон " и " Идиотският триъгълник ". 

Носителят на режисьорския приз ще бъде определен всред Джеймс Камерън за " Аватар: Природата на водата ", дуото Даниъл Шайнерт и Даниъл Куан за " Всичко на всички места едновременно ", Баз Лурман за " Елвис ", Мартин Макдона за " Баншите от Инишерин " и Стивън Спилбърг за " Семейство Фейбълман ". 

Сред номинираните за най-хубав артист във кино драма е Брендън Фрейзър. Той обаче сподели, че няма да участва на премиите " Златен глобус ", откакто разкри, че през 2003 година е бил опипван от Филип Бърк, дълготраен член на Асоциацията на задграничната преса в Холивуд (HFPA) и неин някогашен президент. 

В категорията за най-хубав артист във кино драма с изключение на Брендън Фрейзър за " Китът " ще се съревновават Остин Бътлър за " Елвис ", Хю Джакман за " Синът ", Бил Наи за " Да живееш " и Джеръми Поуп за " Отхвърлен " (The Inspection). 

Претендентките за наградата за най-хубава актриса във кино драма са Кейт Бланшет за " Лидия Тар ", Оливия Колман за " Империя на светлината ", Вайола Дейвис за " Жената боец ", Ана де Армас за " Блондинка " и Мишел Уилямс за " Семейство Фейбълман ". 

Прочети още на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР