След като получи поредния транш от 7,7 млрд. евро, гръцкото

...
След като получи поредния транш от 7,7 млрд. евро, гръцкото
Коментари Харесай

Гърция обмисля да излезе на пазарите до две седмици

След като получи следващия транш от 7,7 милиарда евро, гръцкото държавно управление счита, че към този момент са назрели изискванията за излизане на страната на пазарите. За задачата ръководещата коалиция има намерение да емитира още идната седмица нова облигация в размер на 2 до 4 милиарда евро, оповестява в. " Катимерини ".

Атина желае да се възползва от зародилата позитивна обстановка за нея до 27 юли, когато се чака МВФ да вземе решение за присъединяване в гръцката избавителна стратегия.

Решението на фонда ще бъде съпроводено от разбор за устойчивостта на гръцкия дълг. Смята се, че при уточнение на ограниченията за облекчение на гръцкия дълг, за което упорства МВФ, Гърция ще получи от фонда още близо 2 милиарда евро. Най-вероятно в разбора дългът на Гърция ще бъде избран като нестабилен, което ще даде съображение на институцията да се причисли към гръцката стратегия, показва изданието.

Порталът News.in цитира ръководителя на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) Клаус Реглинг, който във връзка на отпуснатия през вчерашния ден на Гърция следващ транш е споделил, че " моментът е добър, с цел да може Гърция да развие една цялостна тактика за завръщане на пазарите ".

Програмата за Гърция завършва в края на август 2018 година, а опитът, който имаме с останалите страни свидетелства, че излизане на пазарите е допустимо доста преди края на програмата, споделил Реглинг, като добавил, че Гърция отсъства от пазарите от 2009 година с едно изключение през 2014 година

За задачата той приканил Гърция да създаде тактика за завръщане на пазарите. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР