След като полицията в южната ни съседка коварно попречи на

...
След като полицията в южната ни съседка коварно попречи на
Коментари Харесай

Гръцки фермери блокират Международната космическа станция

След като полицията в южната ни съседка подло попречи на гръцките фермери, по традиция, да блокират границата с България, те започнаха дръзка атака в Казахстан и блокираха космодрума в Байконур, с цел да попречат на бъдещи полети до МКС.

От Роскосмос и НАСА са в потрес и шок и насочиха молба към държавните управления на Гърция и Македония представителите им да седнат още веднъж на масата за договаряния и да измислят вид, който да устройва тази мощ международна – гръцкия фермер.

От прилежаща Турция се чуха оферти, черпещи опит от дългогодишната процедура на другите ни южни съседи в производството на реплики на известни и обичани марки, като Adibas, Fira, Ruma, Niker, Diadobra, Gucki, Dolse and Gorana, Armarni и други обичани. Те предложиха новото име на Македония да е Макердония – хем звучи сходно и ще са щастливи макердонците, хем гърците ще са щастливи, че не им пипат исторически значимата област, от което, явно, зависи животът им.

Все още не е ясно какъв брой време ще продължи обсадата, тъй като, съгласно очевидци, гръцките фермери почнали да недоволстват от изискванията и времето в Байконур, също и от неналичието на хубаво турс… гръцко кафе в цялата околия.

Българските тираджии си отдъхнаха, тъй като наподобява гръцката традиция да се блокира нашата граница и да губим по няколко десетки милиона лв., тази година (поне засега) е отсрочена.

Да напомним – през годините обратно мотив за блокажа бяха пенсионните промени в южната съседка, както и желанието за смяна в дотациите на фермерите. От Външно министерство разпространиха известие, с което умоляват българските жители да се въздържат от пътешестване в Гърция, до момента в който трае грипната зараза у нас. Причината е терзанието на управляващите, че в случай че някой българин болести някой грък, през лятото може да ни издавят туристите в символ на митинг.

По неофициални данни, от държавното управление на Гърция са в неразбиране за какво фермерите им отново ще затварят българската граница, в случай, че удар по тази с Турция би постигнал по-голям резултат, откакто обменът на артикули през нея е с към половин милиарда $ повече, само че стигнаха до заключението, че затварянето на българската граница е било просто по табиет и фермерите доста късно са се сетили, че граничат и с други страни, в това число с Македония.

Междувременно няколко браншови организации в България се събраха, с цел да обсъдят възможни реципрочни дейности и блокирането на Дунав мост, проведено под наслов „ Щом гърците са задн*ци и ние можем! “ От взаимност към тях от хотелиерския отрасъл пък заплашиха да вкарат изсъхнал режим на Слънчака това лято. Продължаваме да следим развиването на тази евентуална драма.

От регионалната полиция оповестиха, че наоколо до границата с Гърция е бил краткотрайно арестуван Бай Илия, който се опитал да влезе в контакт с гръцките фермери. След като му иззели и двете прави лопати, едната тояга и двете брадви, на Бай Илия оставили единствено опцията да влезе в дипломатически връзки с гърците, наблягайки на чисто човешката заинтригуваност към всекидневието на южните съседи, както и исторически препратки, откровено питайки ги: „ Вие немате ли си друга работа и други проблеми за решение, бе, да ви @$%$% у византийците ш$€€%§! “

В други вести по тематиката: Разбирайки за създалата се обстановка, македонците останали озадачени. Те са в неразбиране по какъв начин това, че те са си сменили името е асъдействало за пре*баването на българите. В момента в страната най-често задаваният въпрос е „ Баси, що не си го сменихме по-рано? “, а все по-често се чува и предлагането: „ Пичове, айде другата седмица да си го смениме отново, а! “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР