След като похарчи 4.5 млрд. долара преди две седмици за

...
След като похарчи 4.5 млрд. долара преди две седмици за
Коментари Харесай

Бъфет продължава да купува акции на Occidental Petroleum

След като похарчи 4.5 милиарда $ преди две седмици за закупуването на 91.2 млн. акции на петролната компания Occidental Petroleum, Уорън Бъфет е вложил още 1.5 милиарда $ през предходната седмица в още 27.1 млн. акции, увеличавайки каузи на своята компания Berkeshire Hathaway.

Уведомление до щатската Комисия по скъпи бумаги и тържища демонстрира, (SEC), че покупките са направени в сряда, четвъртък и петък на цени сред 51.03 и 58.58 $ за акция, осведоми CNBC. Средната цена на инвестицията е към 56.60 $ на акция.

Така Berkshire е имала общо 118.3 млн. акции на стойност близо 6.9 милиарда дoлара по цената на затварянето от петък (57.95 долара).

В резултат на това Occidental Petroleum се придвижва с едно място нагоре до деветата позиция в подреждането на компании, в които Berkshire има максимален дял.

Компанията на Бъфет към този момент има 12% от акциите на Occidental.

Ако бъдет включени и варантите за придобиване на близо 84 млн. акции, получени през 2019 година като част от договорката по даване на финансиране за придобиването на Anadarko от страна на Occidental, делът на Berkshire доближава към 20%.

Варантите са с цена на практикуване от 59.624 $ за акция.

Акциите на Occidental нарастват с близо 90% през последните 12 месеца с повишаването на цените на петрола.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР