След като по-рано тази година дестилерията Highland Park представи първата

...
След като по-рано тази година дестилерията Highland Park представи първата
Коментари Харесай

Highland Park България 811 е втората бутилка от лимитираната серия с етикет на кирилица, посветена на българската история

След като по-рано тази година дестилерията Highland Park показа първата бутилка от лимитираната серия, отдадена на именити моменти от българската история, на Whiskey Fest 2019 колекционерите на качествената напитка ще имат опцията да се снабдят и със идната - Highland Park Single Cask България 811, отдадена на успеха на хан Крум над войските на Византия.

12-годишното Highland Park България 811 е второ издание от серията бъчви, селектирани и бутилирани особено за България. Уискито е отлежавало в първо пълнене шери Puncheon бъчва № 1642 от американски дъб, с алкохолен градус 64,4% и ще бъде показано за първи път на уиски събитието сред 25 и 27 октомври в София.

Концепцията на шотландската дестилерия, чийто дистрибутор у нас е Кока-Кола ХБК България, включва серия от 3 колекционерски бутилки, които означават 3 основни победи на Първото българско царство. Highland Park България 681, която излезе преди няколко месеца, маркира годината, в която Византийската империя признава съществуването на българската страна след успеха на прабългарите, предвождани от хан Аспарух, а идната през 2020 година Highland Park България 917 е отдадена на триумфа на цар Симеон при Ахелой.

Проектът Highland Park Single Cask България, въодушевен от обстоятелството, че България е една от най-старите страни в Европа, която не е променяла името си от основаването си насам, е неповторим в международен мащаб както с тематиката си, по този начин и с това, че за първи път марката пуска на пазара артикули с етикет на кирилица. Единствена по рода си е и връзката сред викингското завещание на марката и славните моменти от българската история. Сериите, бутилирани единствено от една бъчва - Single cask, са високо ценена и неведнъж награждавана процедура в уиски промишлеността.

За Highland Park:

Основана през 1798г. на архипелага Оркни, Highland Park е една от най-отдалечените шотландски уиски дестилерии. За повече от 200 години дестилерията комбинира старите обичаи и най-хубавата майсторска направа, с цел да реализира съвършения усет. Дестилерията предлага на българския пазар 10, 12, 18, 25, 30 и 40-годишно сингъл малц уиски, както и лимитирани и колекционерски серии, всички високо ценени от специалисти и ценители. Highland Park печели редица влиятелни награди, измежду които Най-добър сингъл малц от островите през 2011 година на World Whisky Awards, „ Best Whisky in the World 2009” на World Whisky Awards, както и 4 двойно-златни медала от San Francisco World Spirits Competition през 2009г. У нас марката се дистрибутира от Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР