След като по-рано снощи Наоми Осака за първи път в

...
След като по-рано снощи Наоми Осака за първи път в
Коментари Харесай

Нов японски триумф на US Open

След като по-рано нощес Наоми Осака за първи път в кариерата си се класира за полуфинал на шампионат от “Големия шлем”, наслада на Япония донесе и Кей Нишикори. В повтаряне на финала на US Open от 2014 година той си отмъсти на Марин Чилич, като се наложи в трагичен петсетов конфликт с 2:6, 6:4, 7:6(5), 4:6, 6:4.

Днешният мач сред Нишикори и Чили подсети доста повече за този посред им в Ню Йорк през 2010 година, когато японецът още веднъж завоюва в пет сета. Тогава срещата продължи 4 часа и 59 минути и към момента е в топ 5 на най-маратонските мачове в историята на шампионата. Днес Нишикори се нуждаше от малко повече от 4 часа, с цел да пречупи съпротивата на Чилич и към този момент чака своя идващ противник. А той ще е един всред Новак Джокович и непоставения Джон Милман, отстранил сензационно на осминафиналите Роджър Федерер.
Making history...@keinishikori defeats Cilic 2-6, 6-4, 7-6, 4-6, 6-4 to reach the #USOpen semifinals!

This is the 1st time in the Open Era that a Japanese man and woman (Osaka) are in the SF of a Grand Slam...#USOpen pic.twitter.com/0razc0QO7N
— US Open Tennis (@usopen) 5 септември 2018 година Чилич беше доста по-уверен първоначално и взе първия сет с 6:2, само че Нишикори последователно стабилизира играта си от дъното на корта и измъкна втората част с 6:4. В третия сет двамата си размениха по един пробив, с цел да се стигне до тайбрек. В него хърватинът позволи две следващи двойни неточности и това се оказа решаващо. Нишикори затвори сета с брилянтен ретур и опря до стената първенеца от 2014-а.

Чилич все по-често показваше разочарованието си след изгубени разигравания. В началото на четвъртия сет хърватинът пропиля два брейкбола, само че продължи да е настойчив и в седмия гейм реализира своето. Останалото бе елементарно за хърватина - 6:4 и пети сет.
#UPDATE Kei Nishikori and Naomi Osaka are first Japanese players to reach semi-finals of the same Grand Slam. #Nishikori defeated Marin Cilic at #USOpen 2-6, 6-4, 7-6 (7/5), 4-6, 6-4; #Osaka downed Lesia Tsurenko 6-1, 6-1 #tennis #japan pic.twitter.com/ugVKyvyLrW
— AFP Sport (@AFP_Sport) 5 септември 2018 година При 2:1 в интерес на Нишикори, Чилич изостана с 0:40 на собствен сервис. Хърватинът отрази първите две точки за пробив, само че след това се огъна. Инициативата мина на страната на неговия противник, който поведе с 4:1, само че още веднъж беше пробив в седмия гейм и интригата се върна с цялостна мощ. Чилич обаче не устоя на напрежението и при 4:5 позволи няколко непредизвикани неточности, които му костваха успеха.

“Влязох в мача доста мъчно. Чилич доминираше първоначално, а аз не играех добре. Не желаех той да диктува темпото. Постепенно ударите му започнаха да се получават и съм благополучен, че победих”, съобщи след триумфа Нишикори, който води в директните дуели с 9:6 и за трети път в кариерата си е полуфиналист в Ню Йорк.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР