След като по-рано днес специалицираното държавно обвинение съобщи, че е

...
След като по-рано днес специалицираното държавно обвинение съобщи, че е
Коментари Харесай

Божков: Прокуратурата показа снимки от февруарските си грабежи, представяйки ги като актуални

След като по-рано през днешния ден специалицираното държавно обвиняване заяви, че е иззело още движими културни полезности от офиса в центъра на София на обвинения предприемач Васил Божков, той реагира с обява във Фейсбук страницата си.
" Днес прокуратурата сподели фотоси от февруарските си грабежи, представяйки ги като настоящи. За да снимат оповестените фрагменти, на 5 февруари са принуждавали чиновници на Фондация „ Тракия “ да вадят предмети от хранилищата и да ги оставят по земята ", разяснява още Васил Божков от Дубай.

В известието си до медиите прокуратурата отбелязва, че в приземни пространства в постройката на " Московска " 43 " са открити и конфискувани голям брой нови предмети, носещи признаците на културно-исторически полезности, които са с неуточнен генезис и в нереставриран тип ".
От информацията на държавното обвиняване излиза наяве, че " са открити и конфискувани фрагменти, приложения, халки, фибули, върхове на копия, които носят белезите на културно-исторически полезности. Те са били съхранявани в цялостно противоречие с интернационалните стандарти за опазването им ". 
В своята обява Божков написа, че свидетелствата на чиновниците на фондацията са включени в заведените от него каузи. 
Какво откри прокуратурата - вижте в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР